Proiectul „O șansă pentru cuplurile infertile – FIV 1” derulat de Primăria Municipiului București prin Adminsitrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a fost suplimentat la 12 decembrie cu încă 2.000 de  beneficiari. Modificarea a fost aprobată în unanimitate în Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Beneficiarii vor primi, ca și în cazul FIV 1, vouchere în două tranșe: în valoare de 4.600 de lei pentru medicamente și în valoare de 9.200 de lei pentru proceduri medicale de fertilizare in vitro. Regulamentul acestui proiect va avea amendamente suplimentare față de proiectul anterior, în acord cu solicitările primite în aceasta perioadă.

 

Rată de succes 70% pentru proiectul FIV 1

 

În cadrul primei etape a proiectului „O șansă pentru cuplurile infertile – FIV 1”  s-au înscris 1.000 de cupluri infertile pentru acordarea unui sprijin financiar de circa 3.000 euro, pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro. Din cele 1.000 de dosare depuse și analizate, 838 au fost aprobate. Dintre acestea, 159 de proceduri medicale au fost decontate și finalizate, iar 445 urmează să fie efectuate. 

Rata de succes raportată până la acest moment a fost de 70%: din cele 159 de proceduri medicale decontate și finalizate, 112 sunt sarcini confirmate.

Alte 201 cupluri au primit voucherele și sunt în faza de începere a procedurilor medicale, iar 33 urmează să-și ridice voucherele în perioada imediat următoare. Din restul de 162 de dosare aflate în analiză, 38 sunt în curs de evaluare, iar restul de 124 se vor analiza până la 11 ianuarie 2019, raportează ASSMB.

 

Două mii de beneficiari în etapa a doua a proiectului

 

Proiectul FIV 1 a fost aprobat în ședința din 28 martie a Consiliului General al Municipiului București. Bugetul multianual alocat pentru prima etapă a acestui program a fost de 13.800.000 de lei, pentru o mie de beneficiari.

Proiectul „O șansă pentru cuplurile infertile - FIV 2” se va derula în unitățile sanitare specializate în FIV, care, conform regulamentului, îndeplinesc criteriile de eligibilitate. Lista acestora și regulamentul  de înscriere în program vor fi afișate pe site-ul ASSMB.

Ultimul update: 14 decembrie 2018

Autor:

Monica Georgescu

Monica Georgescu este jurnalist medical/de știință.