O ancheta interna a fost demarata la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa (SCJU) Constanţa, dupa ce pe un culoar al unitaţii medicale, in zona Secţiei Radiologie, doua pisici au cazut din tavan peste pacienţii care aşteptau pe hol, in condiţiile in care din plafonul fals lipseau unele bucaţi de rigips.

Soţia unuia dintre pacienţi a menţionat ca, in timp ce barbatul era pe targa, aşteptand sa fie preluat pentru a i se face o radiografie, din plafonul fals au cazut peste el doua pisici, una dintre ele chiar peste faţa acestuia.

Conducerea SCJU şi-a cerut scuze pentru incident explicand ca, pentru a putea lucra la sistemul de ventilaţie, muncitorii angajaţi au indepartat parţi din tavanul fals, fara a le mai monta la loc.

“Ne pare rau pentru incidentul creat. S-a demarat o ancheta in acest caz. (…) S-a ajuns la aceasta situaţie din pricina faptului ca se lucreaza la sistemul de ventilaţie din imediata apropiere a locaţiei in cauza, iar piesele lipsa de plafon fals au fost indepartate de catre muncitori. Avand in vedere situaţia creata, plafonul va fi completat la loc. De altfel, vom contacta o firma specializata pentru a indeparta animalele, in condiţii de siguranţa, astfel incat sa nu se mai intample incidente de acest gen”, a transmis conducerea spitalului, potrivit Agerpres.

Potrivit prefectului judeţului Constanţa, George Niculescu, nicio persoana nu a avut de suferit in urma incidentului petrecut.

“Am luat legatura cu conducerea Spitalului Judeţean şi am aflat faptul ca acest incident a avut loc pe un culoar ce duce spre zona de radiologie. Am primit asigurari ca nicio persoana nu a avut de suferit. De altfel, nicio persoana nu s-a prezentat la UPU pentru a solicita ingrijiri medicale in urma acestui eveniment. Din punctul meu de vedere, incapacitatea autoritaţilor locale/judeţene de a rezolva problemele din sistemul de sanatate, de peste 30 de ani, incepe sa produca efecte negative. in cazul unei unitaţi medicale, veche de aproximativ 50 de ani, consider ca astfel de evenimente se pot evita doar prin realizarea unor investiţii considerabile in reabilitarea completa a Spitalului Judeţean”, a afirmat Niculescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Horia Ţuţuianu, a menţionat ca in SCJU s-au facut şi continua investiţiile pentru reabilitarea şi modernizarea unitaţii medicale.

“Muncitorii care intervin la reabilitarea instalaţiilor au demontat mai mulţi ‘biscuiţi’ din tavanul fals, pentru a avea acces la ţevi. Cu aceasta ocazie am descoperit cu toţii ca sub tavanul fals se strecurase o felina, care a cazut pentru ca fusesera indepartate acele placi la care am facut referire. Din fericire, nimeni nu a fost ranit, iar asta este cel mai important, şi va dau asigurari ca vom interveni pentru a scoate animalele in condiţii de siguranţa din incinta unitaţii medicale. Consiliul Judeţean Constanţa va continua lucrarile de reabilitare şi modernizare a unitaţii medicale, aşa cum mi-am asumat, alaturi de echipa de la Consiliul Judeţean, inca de la inceputul mandatului”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Horia Ţuţuianu.