S-a demonstrat că un mare procent din populația vaccinată nu a făcut boala. Sigur, dacă există un procent, 1% - 2%, care fac boala asta poate fi și din alte condiții, nu pentru că vaccinul nu ar fi indicat sau nu ar fi bun”, a declarat președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dr. Vasile Ciurchea, la o dezbatere privind vaccinarea.

Vaccinarea ar permite economii semnificative pentru bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, însă și mai importantă este starea de bine a populației.

”Poate intră și vaccinurile la clawback? Este o întrebare”, a mai spus Ciurchea. El a explicat că astfel ar fi aplicat un tratament egal tuturor medicamentelor de care beneficiază pacienții. Ipoteza a fost respinsă de Dan Zaharescu, președintele Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).

Președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, conf. dr. Florin Buicu, a declarat că vaccinurile nu trebuie să intre la clawback și că autoritățile ar trebui să fie fericite că oamenii le utilizează.

Ultimul update: 30 septembrie 2019

SănătateaTV.ro