Primul proiect de aplicare de aparate ortodontice la copii, inițiat de Primăria București în școlile din Capitală a fost un succes, anunță Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Până în prezent, 432 de elevi au beneficiat de aplicarea a 797 de aparate ortodontice mobile pentru arcade superioare și/sau inferioare.

Durata unui tratament ortodontic variază între șase luni și doi ani și jumătate, în funcție de complexitatea cazului, dar și de cât de cooperant este copilul.

Aplicarea de aparate ortodontice mobile se desfășoară în cadrul proiectului ”Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București” și a fost derulat în perioada septembrie 2018-septembrie 2019.

Proiectul “Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucuresti” prevede acordarea unui sprijin financiar pentru elevii din Municipiul București cu vârsta între 7-16 ani privind aplicarea de aparate ortodontice mobile. Bugetul total este de 200.000 de Euro iar valoarea sprijinului financiar este de 750 lei/arcadă.

 

Mesajele părinților

 

Dovada că proiectul s-a bucurat de un real succes au fost mesajele de feedback primite de echipa ASSMB din partea părinților și care au fost publicate pe site-ul instituției.

”Am încredere că la cabinetul stomatologic școlar copilul beneficiază de servicii medicale sigure și de calitate. Copilul care avea niște dinți extrem de strâmbi acum îi are mult îndreptați.” declară Sorina D., mama unei eleve de 9 ani, din Sectorul 1, care a beneficiat de aplicare de aparate mobile în decembrie 2018.

,,În acest moment, după ședințele pe care le-am efectuat la cabinet, copilul meu dorește să devină medic ortodont. Relația copil - medic este una bazată în primul rând pe încredere și seriozitate.”, declară Dana M., mama unei eleve în vârstă de 8 ani, din Sectorul 5, care a beneficiat de aplicare de aparate mobile în ianuarie 2019.

”Personalul A.S.S.M.B. cu care am interacționat a acționat într-o manieră profesionistă și ne-a ajutat, pe cât posibil, cu programările vizitelor la ore mai accesibile. Trebuie să recunosc că a fost prima dată când am interacționat cu o instituție de stat și nu am rămas cu un gust amar!”, declară Camelia C., mama a unei eleve de 8 ani, din Sectorul 6.

Pentru ca mereu să poată fi obținute cele mai bune rezultate, părinții sunt invitați să transmită periodic opiniile, dar și sugestii în urma procesului de aplicare de aparate ortodontice.

Pe lângă acest proiect, ASSMB mai are în desfășurare încă alte două proiecte de aplicare de aparate ortodontice.

 

Ultimul update: 7 noiembrie 2019

Autor:

Ștefania Doroftei

Ștefania Doroftei este jurnalist cu experiență în radio, televiziune și presa scrisă.