Aproximativ 200 de medici cardiologi, dar și din alte arii terapeutice implicate în managementul hipertensiunii arteriale, au participat la Cursul Național de Management al Bolnavului Hipertensiv - Actualități în Diagnostic și Tratament, ediția Ploiești. Evenimentul sșiințific s-a desfășurat în data de 13 februarie 2015.

Medicii prezenți au asistat la o serie de cazuri clinice ilustrative legate de diagnosticarea și tratarea complicațiilor hipertensiunii arteriale. Cazurile clinice au fost susținute și analizate de către experți în domeniu.

De asemenea a fost organizat și un atelier „hands-on” în cadrul căruia participanții au putut afla mai multe informații despre evaluarea și semnificația clinică a leziunilor carotidiene, a rigidității aortei și a indicelui gleznă-braț. Totodată a fost punctată și relația de cauzalitate dintre hipertensiune arterială și alte patologii, pornind de la ghidurile actuale de practică medicală din hipertensiunea arterială.   

Printre subiectele de actualitate dezbătute în cadrul Cursului COMBAT 3, ediția Ploiești s-a numărat și relația dintre hipertensiunea arterială și consumul de sare, stresul și tulburările afective, dar și hipertensiunea la adolescent și copil.

Coordonatorul Cursului COMBAT 3 de la Ploiești a fost prof. univ. dr. Maria Dorobanțu, președintele Societății Române de Hipertensiune. Cursul Național de Management al Bolnavului Hipertensiv – Actualități în diagnostic și tratament este o inițiativă a Societății Române de Hipertensiune.

Organizator științific: Societatea Română de Hipertensiune

Partner: Servier

Parteneri media strategici: Sănătatea TV și Comunicate Medicale

Management eveniment: Sănătatea Press Group

SănătateaTV.ro