Info SănătateaTV.ro: Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor
Luni, 20 aug 2018      02:44
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Alimentatia, factorul care ajuta la scaderea colesterolului

Alimentatia, factorul care ajuta la scaderea colesterolului

14 august 2015    

Colesterolul este un compus organic din grupa lipidelor cu numeroase și importante roluri în organism. Astfel, colesterolul este un important constituent al membranelor celulare, reglând permeabilitatea acestora față de diverse substanțe, este implicat în sinteza corticosteroizilor, hormonilor sexuali și a acizilor biliari și nu în ultimul rând deține un rol metabolic.

Cu toate acestea, colesterolul este răspunzător de faptul că tot mai mulți oameni se confruntă cu grave probleme de sănătate. La nivel mondial, colesterolul reprezintă cauza pentru o treime din bolile cardiovasculare ischemice.
 
În ceea ce privește România, colesterolul afectează peste 30% din populație, atât din mediul urban cât și din cel rural. Astfel, nivelul ridicat de colesterol se reflectă în creșterea morții subite cauzate de accidentele vasculare.

Colesterolul, rezultatul unui stil de viață nesănătos

Apariția colesterolului se află în strânsă legătură cu fumatul excesiv, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, lipsa activităților fizice, vârsta și alimentația nesănătoasă.
Toate aceste elemente afectează sănătatea oamenilor, care într-un final duc la un sfârșit tragic. De aceea este foarte important să depunem eforturi importante în scăderea colesterolului.

Alimenția, factorul care ajută la scăderea colesterolului

Alimentația sănătoasă este unul dintre cei mai importanți factori care ne poate ajuta să reducem colesterolul, mai ales că acesta pătrunde în sânge cu ajutorul produselor animalele, pe care adesea oamenii le condumă în exces. O alimentație sănătoasă, echilibrată, bogată în fibre, legume și fructe proaspete contribuie într-un procent semnificativ la scăderea colesterolului, răspunzător de numeroase boli cardiovasculare.
 
Pe lângă fibrele, fructele și legumele proaspete, există o gamă largă de produse al căror scop este tocmai scăderea colesterolului. Din această gamă de produse face parte și pâinea de secară Dobrogea Benecol care datorită stanolilor din plante contribuie semnificativ la scăderea colesterolului.
 
Studiile au demonstrat că aceste produse, consumate zilnic, timp de două săptămâni consecutiv, au capacitatea de a reduce într-un procent de 10% colesterolul total și într-un procent de 15% colesterolul ”rău” sau LDL.
 
Produsele care aduc un plus de beneficiu sănătății noastre sunt oferite de compania Dobrogea Grup, al cărei scop este ajutorarea tuturor celor care se confruntă cu problema colesterolului, care au depus eforturi uriașe pentru a micșora nivelul colesterolului din sânge. Axată pe pe sănătatea cardiovasculară a oamenilor, compania Dobrogea Benecol oferă cele mai bune produse care vin în sprijinul consumatorilor săi.
 
Produsele Dobrogea sunt echilibrate din punct de vedere nutriţional, sunt alimente sănătoase, de cea mai bună calitate, care păstrează gustul şi aroma produselor tradiţionale româneşti. Compania Dobrogea Grup a lansat de-a lungul timpului produse și activități în premieră pentru piața românească cu rol în îmbunătățirea stării de sănătate a organismului.
 
Mai multe informații despre colesterol și cum puteți scădea nivelul ridicat al colesterolului din sânge găsiți pe www.reducereacolesterolului.ro și www.dobrogeabenecol.ro.

 
Sanatateatv.ro