Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Miercuri, 18 iul 2018      08:23
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Tulburarile circulatorii periferice – semnele altor afectiuni

Tulburarile circulatorii periferice – semnele altor afectiuni

28 iulie 2015    
Temperatura ceva mai scăzută de la nivelul extremităţilor membrelor superioare şi inferioare în comparaţie cu alte părţi ale corpului arată o problemă în funcţionarea sistemului circulator.
 
Tulburările circulatorii periferice pot fi moştenite pe linie maternă şi afectează un număr mare de persoane.
 
Tulburările circulatorii periferice apar în general în condiţii de frig, dar nu sunt excluse nici în anotimpul cald. Circulaţia sângelui la extremităţi devine deficitară deoarece creierul, inima şi rinichii au prioritate în alimentarea cu sânge.
Cele mai predispuse la tulburările circulatorii periferice sunt femeile.
Din cauza unei predispoziţii mai mari la o carenţă de fier, cât şi din cauza stratului epitelial mult mai subţire, în comparţie cu bărbaţii.
În aceste condiţii, frigul este mult mai bine resimţit la nivelul extremităţilor, circulaţia sângelui în aceste zone fiind deficitară.

Tulburările circulatorii periferice - Cauze

Tulburările circulatorii periferice pot fi un prim indiciu al unei boli. Astfel, artrita, afecţiuni ale aparatului circulator şi ateroscleroza reprezintă câteva dintre cauzele principale ale apariţiei tulburărilor circulatorii periferice.  Atenţie şi la fumul de ţigară! Acesta contribuie la răcirea extremităţilor.

Tulburările circulatorii periferice - Caracteristici

Tulburările circulatorii periferice prezintă, pe lângă răcirea mâinilor şi picioarelor, şi alte caracteristici. Persoanele ce se confruntă cu tulburări circulatorii periferice pot prezenta dureri sau furnicături la nivelul extremităţilor. De asemenea, pielea poate deveni violetă sau albastră cât timp membrele sunt expuse la frig. Odată cu tulburările circulatorii periferice poate apărea şi sindromul Raynaud, caracterizat print-o contracţie a vaselor de sânge.

Fierul ajută în tratarea tulburărilor circulatorii periferice

Tulburările circulatorii periferice pot fi ameliorate sau chiar tratate. În acest sens, medicii recomandă o dietă bogată în vitamine şi minerale şi consumul de alimente bogate în fier.
 
Fierul contribuie la transportul oxigenului din sânge.
 
Medicina naturistă reprezintă o altă alternativă la care pot apela pacienţii cu sindromul cronic de insuficienţă circulatorie. Recomandate sunt ceaiul de Ginkgo biloba şi băile calde.
Mâinile şi picioarele trebuie mişcate chiar şi atunci când se desfăşoară o activitate mai puţin complexă.
 
Tulburările circulatorii periferice pot fi tratate şi cu medicamente vasodilatatoare. Acestea se administrează doar la recomandarea medicului!