Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      15:30
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ochi frumosi cu ajutorul blefaroplastiei

Ochi frumosi cu ajutorul blefaroplastiei

06 iulie 2010    
Trecerea anilor își pune amprenta și asupra ochilor, atât prin apariția ridurilor cât și prin prezența unui exces de piele și a pungilor cu grăsime. Dincolo de neplăcerile cauzate de aspectul fizic apar şi unele probleme funcţionale, precum oboseala sau durerile oculare. Operația de corectare a pleoapelor sau blefaroplastia este folosită de foarte mulți ani pentru a corecta aceste din urmă defecte. Blefaroplastiile moderne sunt proceduri care astăzi reduc considerabil inciziile și sângerările, lăsând un aspect foarte plăcut al ochiului.
 
Pregătirea și realizarea operaţiei de blefaroplastie
 
Înainte de efectuarea blefaroplastiei, medicul va verifica acuitatea vizuală şi va evalua producţia de lacrimi. “Chirurgul estetician trebuie să știe dacă în istoricul medical al pacientului există vreo problemă de ordin oftalmologic. De asemenea, chirurgul va discuta cu pacientul despre scopul şi aşteptările acestuia de la intervenţia de blefaroplastie. Principalele indicaţii pe care le poţi primi sunt legate de încetarea consumului de alcool şi a fumatului cu cel puţin două zile înainte de operaţie. Totodată, se recomandă renunţarea la orice tratament cu aspirina sau administrare de anticoncepţionale cu două sau trei săptămâni înainte de intervenţie. Chirurgul va explica tehnicile şi tipul de anestezie pe care le va folosi, aparatele de care se va folosi, riscurile şi costurile intervenţiei”, spune Dr. Cristian Nițescu, medic primar în chirurgie plastică şi estetică.
 
Chirurgia pleoapei este de obicei efectuată sub anestezie locală - care amorţeşte zona local în jurul ochilor - împreună cu sedative administrate oral sau intravenos. Unii chirurgi preferă totuși să folosească anestezia general.
 
Blefaroplastia durează de obicei de la una la trei ore, în funcţie de mărimea operaţiei. Dacă intervenţia se realizează la toate cele patru pleoape, chirurgul va opera prima dată pleoapele superioare şi ulterior cele inferioare.
 
Dacă sub pleoapele inferioare pacientul are saci de grăsime, dar nu este nevoie să fie îndepărtată pielea, chirurgul poate efectua o blefaroplastie transconjunctivală. În această intervenţie incizia este făcută prin interiorul pleoapei inferioare, fără cicatrici vizibile. Este efectuată de obicei pacienţilor mai tineri, cu piele mai subţire şi mai elastică. Atunci când se doreşte corectarea pleoapei superioare, este necesară efectuarea unei incizii care respectă liniile naturale ale ochiului. Prin această incizie, chirurgul va îndeparta surplusul tegumetar şi ţesutul subcutanat supărător.
 
Recuperarea după operația de blefaroplastie
 
 
Recuperarea după blefaroplastie este, în general, rapidă şi fără dificultăţi majore. Cu toate acestea, este recomandată evitarea efortului excesiv pentru circa 4-5 zile. Este important, de asemenea, ca pacientul să își protejeze ochii de razele soarelui, de lumină şi de vânt purtând ochelari de soare.
 
Efectele adverse care pot apărea depind de modul de a reacţiona la intervenţie al fiecărei persoane. Unii pacienţi au acuzat senzaţie de tensiune la nivelul ochiului, uscăciune, uşoară înroşire.
 
Operaţia de blefaroplastie este, aşadar, o metodă chirurgicală care te poate ajuta atât din punct de vedere estetic, oferind un aspect tânăr şi sănătos ochilor tăi, dar şi din punct de vedere funcţional, înlăturând neplăcerile cauzate de oboseală, diminuarea vederii sau dureri oculare.
 
Puteți urmări care sunt etapele unei blefaroplastii realizată de dr. Cristian Nițescu accesând http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/chirurgie-estetica/blefaroplastia/
 
De asemenea, puteți afla mai multe informații pe www.operatie-estetica.ro