Info SănătateaTV.ro: Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate
Miercuri, 15 aug 2018      05:22
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Augmentarea buzelor

Augmentarea buzelor

10 august 2015    

Buzele sunt element determinant în estetica chipului. De diferite dimensiuni și forme, buzele sunt percepute unanim de către femei și bărbați ca un simbol al senzualității. Îndeosebi în cazul persoanelor de sex feminin, buzele mai voluminoase și mai bine definite sunt asociate cu o persoană senzuală, feminină și mai atrăgătoare.

Forma și volumul buzelor se schimbă odată cu trecerea anilor, însă știința oferă soluții diverse femeilor care își doresc buze voluminoase și bine conturate indiferent de vârstă.

Operaţia de mărire a buzelor - Generalităţi

Mărirea sau augmentarea buzelor este un procedeu chirurgical prin care se mărește dimensiunea buzelor, făcându-le să arate mai senzuale și mai atractive, fiind una dintre intervențiile estetice preferate ale femeilor.
 
Anii `80 au deschis calea intervențiilor chirurgicale de augmentare a buzelor, în acea perioadă aceste procedee devenind foarte populare în rândul femeilor.
 
În ceea ce privește opțiunile de mărire a buzelor există două moduri prin care se pot face:
1.       Utilizând materiale biologice (grăsime) prelevate de la pacient sau acid hialuronic, care se injectează.
Acestea sunt injectate în buze cu ajutorul unor ace mici, efectul constând în conturarea și mărirea buzelor. Rezultatele depind însă de vârstă, bagajul genetic, calitatea pielii, modul de viaţă, porţiunea de corp unde se efectuează.
Augmentarea buzelor cu grăsime este procedura cea mai uzuală şi cea mai solicitată, dar şi cea mai inofensivă, mai puţin costisitoare, cu rezultat optim, fără să necesite internare. În același timp nici nu implică complicaţii legate de intoleranţa organismului la materialul injectat.
Mărirea buzelor prin injectare se realizează, de obicei, cu anestezie locală. Rezultatele acestui tip de intervenţie sunt temporare – durează între 6 și 12 luni.
 
2.       Prin folosirea de implanturi permanente de silicon.
În cazul acestora, se efectuează o incizie în partea interioară a buzei (superioară sau inferioară), aproape de colţurile gurii. Procedeul de augmentare a buzelor prin utilizarea implantului de silicon nu este unul dureros, realizându-se cu anestezie locală.

Operaţia de mărire a buzelor - Pregătire 

Pregătirea pentru intervenția de mărire a buzelor presupune niște reguli care trebuie respectate:
•renunţarea la tratamentele cu aspirină cu două săptămâni înainte de intervenţie;
•evitarea expunerii la soare cu două săptămâni înainte de operaţie;
•igiena locală şi evitarea produselor cosmetice;
•programarea operaţiei în afara perioadei menstruale;
•renunțarea la consumul de cafea sau alte excitante psihomotorii în ziua intervenţiei;
•dacă există tratamente în desfăşurare trebuie aduse la cunoştinţa chirurgului plastician.

Operaţia de mărire a buzelor - Perioada de recuperare

Perioada de recuperare variază în funcție de procedura efectuată pentru mărirea buzelor, însă media este de circa 2-3 zile. În cazul intervențiilor prin injectare, recuperarea este mai rapidă, pacientul putând să revină la programul obișnuit după aproximativ 24 de ore.
 
În schimb, intervențiile ce utilizează implantul cu silicon necesită un proces de vindecare mai prelungit, activitățile cotidiene putând fi reluate după 4-6 zile.

 
Sanatateatv.ro