Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Vineri, 22 iun 2018      19:03
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Tratamentul cu acidul hialuronic

Tratamentul cu acidul hialuronic

10 august 2015    

Acidul hialuronic este o proteină, o substanță regăsită în organismului uman îndeosebi în țesuturile conjunctiv și epitelial, fiind responsabilă de suplețea, umiditatea și fermitatea pielii.

Fiind o componentă de bază a cartilajelor, care ajută la diminuarea impactului șocurilor în articulații, asigurând totodată și lubrifierea și protecția articulațiilor împotriva unor afecțiuni precum artrita, această substanță se folosește regulat în preparatele împotriva afecțiunilor cartilajelor.
 
Totodată, tratamentul cu acid hialuronic este folosit în cazul anumitor afecțiuni oftalmologice, prin injectare în globul ocular, proprietățile sale ajutându-l să înlocuiască fluidele naturale.
 
În același timp, acidul hialuronic contribuie la reținerea apei în țesuturile în care este injectat. Astfel, fibrele de elastină și colagen sunt hidratate, conferind pielii un aspect fin și elasticitate.
 
Datorită caracteristicilor pe care le are, acidul hialuronic este utilizat și în chirurgia estetică sub formă extrasă pentru intervenții de mărire a buzelor sau pentru reducerea ridurilor. Asta, în condițiile în care sinteza acidului hialuronic propriu organismului scade odată cu înaintarea în vârstă.
 
Injectarea cu acid hialuronic se face pentru corectarea ridurilor statice, pentru conturul facial prin injectare în pomeți sau pe linia maxilarului inferior sau pentru mărirea volumului buzelor.
 
Procedurile folosesc acid hialuronic de o densitate variabilă, în funcție de complexitatea cazului și se realizează sub anestezie locală.
De multe ori tratamentul cu acid hialuronic este completat de injectarea cu botox (toxina botulinică), substanță utilizată în reducerea ridurilor de expresie, împreună ajutând la obținerea unor mai bune rezultate de întinerire la nivel facial.
 
Efectele tratamentului cu acid hialuronic sunt vizibile la scurt timp după intervenție, pielea căpătând un aspect tonifiat, mai suplu și sănătos. Imediat după injectare este posibil ca respectiva zonă să se umfle, înroșească, să doară sau să se învinețească, însă aceste efecte dispar în câteva zile.
 
Beneficiile injectării cu acid hialuronic sunt temporare, însă, astfel că tratamentul trebuie repetat la un interval de 6-12 luni, depinzând de zona în care s-a efectuat injectarea, cantitatea folosită, vârsta pacientului sau calitatea pielii acestuia.
 
O alternativă la tratamentul cu acid hialuronic injectabil o reprezintă produsele cosmetice care conțin acid hialuronic și care ajută la prevenirea și diminuarea ridurilor feței, însă efectele sunt mai puțin vizibile comparativ cu prima soluție.