Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Joi, 24 mai 2018      06:21
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Lupusul eritematos sistemic, o afectiune ce poate fi controlata

Lupusul eritematos sistemic, o afectiune ce poate fi controlata

06 august 2015    

Lupus eritematos sistemic este o afecţiune gravă, dar foarte puţin cunoscută, cu toate că este mai des întâlnită la nivel mondial decât leucemia şi scleroza.

Cu toate că nu poate fi vindecată sută la sută, boala poate fi ţinută sub control. Potrivit specialiştilor, lupusul eritematos sistemic este cauzat de ţesutul conjunctiv, care este un ţesut de bază în diverse sisteme şi organe. De asemenea este şi foarte bine reprezentat în elementele aparatului locomotor şi în piele.

Drept urmare şi cele mai multe simptome ale bolii Lupus eritematos sistemic apar la nivelul acestora. Persoanele care au fost diagnosticate cu această boală trebuie să acorde o atenţie deosebită stilului de viaţă, medicaţiei şi comportamentului zilnic.

Suferinţa cutanată şi locomotorie, simptome ale lupusului

Lupusul eritematos sistemic reprezintă o dereglare a sistemului imunitar în care propriile celule de apărare ale organismului devin atacatori. 
 
Afecţiunea, care nu este contagioasă, apare în general la copii şi la femeile cu vârste între 20 şi 30 de ani şi se presupune că ar fi o afecţiune genetică, ce se declanşează odată cu o dereglare hormonală importantă.
 
Cele mai frecvente simptome ale lupusului eritematos apar pe piele sub formă de roşeaţă, aceasta fiind vizibilă în special la nivelul obrajilor, dar pot fi reprezentate şi de durerile şi tumefacţiile articulare. De asemenea, simptome apar şi la nivelul aparatului cardiac şi respirator.
 
De altfel, din cauză că afecţiunea se manifestă în general la nivelul pielii, medicii recomandă ca persoanele cu lupus eritematos sistemic să evite pe cât posibil expunerea la soare deoarece razele ultraviolete pot agrava starea acestora.
 
În cazul în care o persoană nu are lupus eritematos, dar este predispus la această afecţiune, atunci razele soarelui pot determina apariţia ei.  

Stresul dăunează lupusului eritematos sistemic

Starea pacientului cu lupus eritematos poate fi agravată şi de condiţiile de umezeală, frig sau stres. Prin urmare, pacientul trebuie să se ferească de acestea şi să urmeze cu stricteţe tratamentul şi recomandările specialistului.
 
În ceea ce priveşte medicaţia, aceasta are la bază medicamentele cortizonice sau imunosupresoarele.
 
Pe lângă simptomele apărute la nivel cutanat, lupusul eritematos sistemic se poate manifesta şi prin stări de astenie, scădere în greutate, febră.