Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Sâmbătă, 26 mai 2018      02:33
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Tenul acneeic necesita o ingrijire speciala

Tenul acneeic necesita o ingrijire speciala

31 iulie 2015    

Acneea este o afecţiune stânjenitoare pentru toţi cei la care se manifestă, dar în special pentru persoanele aflate la vârsta adolescenţei.

De altfel, aceasta este şi vârsta la care debutează în majoritatea cazurilor acneea, şi asta din cauza modificărilor hormonale ce se petrec la nivelul organismului în această perioadă de dezvoltare.

Însă acneea poate debuta şi în perioada adultă.

Pe lângă schimbările hormonale, alţi factori de risc în apariţia acneei sunt impurităţile şi praful din aer, ce distrug primul strat al pielii, dar şi îngrijirea neadecvată a tenului.

Potrivit dermatologilor, un risc ceva mai mare de apariţie a acneei o au persoanele cu tenul gras.

Utilizaţi numai produse pentru tenul acneic

Aşadar, pentru a limita evoluţia acneei şi lezarea pielii, dermatologii recomandă în special femeilor să opteze pentru un demachiant specific tenului acneic, să utilizeze dacă este cazul un produs de hidratare uşor, fără conţinut uleios şi bogat substanţe antibacteriene, să folosească un fond de ten fără ulei şi să evite pe cât posibil machiajele abundente sau diverse produse care astupă porii deoarece toate acestea pot duce la inflamaţia acneei.
 
 În acelaşi timp, dacă persoana afectată de acnee are părul lung, atunci aceasta trebuie să îşi strângă părul pe timpul nopţii întrucât sebumul din păr poate duce la o agravare a afecţiunii cutanate.
 
De asemenea, este esenţial ca persoana cu probleme ale tenului să se asigure că doarme pe o faţă de pernă curată şi că este folosită numai de către aceasta.
Şi asta deoarece leziunile pielii se pot agrava în contextual în care feţele de pernă absorb urmele de ulei ale tenului în timpul somnului.

Curăţarea tenului cu materiale abrasive trebuie evitată

În cazul tenului acneic, dermatologii recomandă să se evite spălarea feţei cu materiale sintetice sau abrazive tocmai pentru a evita ruperea leziunilor acneice. Prin urmare, o simplă spălare a feţei cu mâinile este mai mult decât potrivită.

Totodată, medicii specialişti recomandă aplicarea măştilor de faţă.
 
Aşadar, îngrijirea tenului ar trebui să înceapă prin aplicarea unei măşti exfoliante pe bază de fructe, o dată pe săptămână. Aceasta are rolul de a curăţa pielea în profunzime şi de a înlătura excesul de sebum.
 
După acest prim pas se va aplica timp de 20 de minute o mască pe bază de miere de rozmarin, care este esenţială pentru tonifierea tenului. De asemenea, se poate utiliza zilnic, înainte de culcare, un gel special care să nu irite şi mai mult tenul.
 
Extrem de important este ca produsele folosite pentru ten să nu conţină alcool din cauză că acestea contribuie la uscarea pielii şi accentuează acneea.