Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Miercuri, 18 iul 2018      18:36
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Tratamentul acneei

Tratamentul acneei

22 iunie 2015    

Coşuri sau puncte roşii- oricum acneea este supărătoare şi enervant de persistentă.

Urmele cauzate de acnee se vindecă încet, iar de cele mai multe ori, atunci când un coş enervant începe să dispară alte trei coşuri îşi fac apariţia, de regulă de dimensiuni mai mari şi în zone mai vizibile.

Acneea este cauzată în mare parte de activitatea hromonală, motiv pentru care acnea este mult mai întâlnită la adolescenţi. Acest lucru nu înseamnă însă că persoanele adulte nu pot avea acnee. Unele femei suferă de acnee din cauza schimbărilor hormonale asociate sarcinii, ciclului menstrual sau începerii sau stopării administrării de pilule contraceptive.

Acneea apare ca urmare a contribuţiei a trei factori principali. Primul este producere în exces a sebumului, iritarea foliculilor de păr şi acumularea bacteriilor.

Tratamentul acneei

Tratamentul acneei acţionează prin reducerea producerii de sebum, grăbirea eliminării celulelor moarte, eliminarea infecţiilor bacteriene şi reducerea inflamaţiilor. În cazul majorităţii tratamentelor împotriva acneei, rezultatele sunt vizibile abia după patru-opt săptămâni, prima reacţie fiind de înrăutăţire a acneei înainte de ameliorare a afecţiunii.

Tratamentul acneei poate fi unul topic, unul pe bază de antibiotice, pe bază de contraceptive, prin terapie cu lumină sau tratamente cosmetice, toate recomandate însă de medicul specialist. În cazul în care medicul consideră şi observă că acneea nu răspunde tratamentelor non-invazive, atunci va recomanda un tratament chirurgical.

Vezi şi: Acneea