Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      15:34
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Cum acționează medicamentele homeopate asupra organismului

Cum acționează medicamentele homeopate asupra organismului

04 august 2015    

Pentru tratamentul oricărui tip de suferinţă există mai multe metode terapeutice. Dintre toate acestea, cele mai răspândite, pentru că sunt şi cele mai uşor de aplicat sunt medicamentele.

Potrivit prof. dr. farm.  Dumitru Dobrescu, membru corespondent al Academiei Române, tratamentul cu medicamente, în limbaj medical ştiinţific, reprezintă farmacoterapia. Pentru aceasta din urmă există două tipuri distincte de medicamente, respectiv medicamente obişnuite pe care le foloseşte toată lumea, numite tratamente alopate, şi medicamente mai puţin cunoscute şi mai puţin folosite, numite medicamente homeopate.

Medicamentele homeopate sunt recunoscute de toate organizaţiile naţionale şi internaţionale

Potrivit legilor naturii, aceste două categorii de medicamente sunt singurele care pot exista pentru terapia cu medicamente.
 
„Cele două categorii de medicamente sunt rezultatul respectării şi aplicării legilor naturii. Acesta este primul punct important. Al doilea punct important îl reprezintă faptul că ambele feluri de medicamente sunt acceptate, aprobate şi promovate de toate organismele naţionale şi internaţionale, care răspund de sănătatea populaţiei.Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care nu face nicio distincţie între medicamentele alopate şi cele homeopate, Organizaţia Uniunii Europene, Consiliul Europei şi celelealte organizaţii au înfiinţat o Agenţie Europeană a Medicamentului pentru armonizarea legislaţiilor privind medicamentele în toate ţările europene. Legislaţia respectivă, care este o recomadare pentru ţările membre Uniunii Europene, cuprinde date foarte concrete, foarte amănunţite şi foarte exigente privind calitatea, eficacitatea şi siguranţa, lipsa de nocivitate a medicamentelor atât alopate, cât şi homeopate.”, a subliniat prof. dr. farm. Dumitru Dobrescu.

Medicamentul homeopat reprezintă forma farmaceutică administrată bolnavilor

Potrivit prof.dr. farm. Dumitru Dobrescu, medicamentul homeopat înseamnă forma farmaceutică administrată bolnavilor, cel mai adesea aceasta fiind granule sau globule, mai rar soluţii, capsule,comprimate care se sug sau siropuri.
 
Prepararea acestor granule porneşte de la nişte substanţe active, substanţe palpabile, care poartă denumirea de suşe sau de origini de preparare. Aceste substanţe se prepară după metode specifice homeopate.

Nici un tip de medicament nu este eficient la 100% din pacienţii trataţi

Pe de altă parte, nu există niciun medicament, fie alopat fie homeopat, care să fie eficace la 100% din cei trataţi. Şi asta “Pentru că în relaţia aceasta dintre medicamente şi organism sunt doi factori care interacţionează. Proprietăţile medicamentului sunt pe planul doi, deşi sunt indispensabile. Pe planul întâi sunt proprietăţile organismului. Capacitatea lui de a reacţiona la boală şi la medicament este definitorie. Din cauza aceasta, un procent de bolnavi reacţionează favorabil la unele medicamente, alt procent nu reacţionează. Dovada cea mai sigură este că antibioticele, care sunt medicamente extrem de active pentru că omoară microbii, nu sunt active la 100% din bolnavi.”, a mai spus prof. dr. farm. Dumitru Dobrescu.

Există o lege generală a medicamentului

Pentru a vedea cum acţionează mai exact produsele homeopate trebuie avută în vedere legea generala a medicamentului, care este aceeaşi atât pentru medicamentul alopat cât şi pentru medicamentul homeopat.

Potrivit acestei legi, “Medicamentele acţionează modificând funcţiile fiziologice ale organismului. […]Legea este completată cu următoarea frază: nu există şi nu va exista niciodată vreun medicament care să aducă sau să înfiinţeze, să formeze funcţii noi în organism. Medicamentele nu acţionează decât modificând funcţiile existente. Ori funcţiile sunt aceleaşi, unice, indiferent dacă e medicament alopat, homeopat, alcool, tutun, zahăr, sare etc. E clar că această informaţie şi chiar cantitatea mică de substanţe din diluţiile mici şi mijlocii sunt vehiculate de sânge exact ca medicamentele alopate şi ajung în toate organele.”, a mai explicat prof. dr. farm. Dumitru Dobrescu, fost expert timp de 25 de ani în Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru medicamente.

Altfel spus, medicamentele homeopate acţionează numai asupra organelor bolnave, a mai spus prof.dr. farm. Dumitru Dobrescu într-un interviu acordat pentru SănătateaTV.ro.

În acest material sunt prezentate informaţii despre produse homeopate. Citiţi cu atenţie prospectul/informaţiile de pe ambalaj.

Materialul video aferent acestui articol poate fi urmărit aici