Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic
Vineri, 25 mai 2018      03:26
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Imunostimularea se face cu produse homeopatice

Imunostimularea se face cu produse homeopatice

11 august 2015    

Bolile aparatului respirator, precum virozele respiratorii, răceala şi gripa, pot apărea şi în sezonul cald, nu numai în cel rece.

 În tratarea unor astfel de afecţiuni ale aparatului respirator superior, prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu, doctor docent în ştiinţe medicale, recomandă, datorită eficacităţii şi siguranţei lor, preparatele homeopatice. De altfel, tratamentul diferă foarte mult între cel homeopatic şi cel alopat.

Dacă în cazul tratamentului alopat se vorbeşte doar de câteva substanţe cu efect terapeutic, în cazul tratamentului homeopatic sunt la bază regulile homeopatiei, potrivit prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu. Altfel spus, în timp ce tratamentele alopate tratează diagnosticul, medicamentele homeopatice tratează simptomele.

Tratamentul imunostimulator se face în mare parte cu produse din plante medicinale

Majoritatea tratamentelor imunostimulatoare se realizează cu produse naturale ce conţin plante medicinale. Potrivit prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu, cel mai cunoscut tratament imunostimulator este echinaceea. Însă tratamentele imunostimulatoare ţintite se pot face şi cu vaccinul antigripal.
 
De altfel, “Imunostimularea se poate face nespecific, adică pentru orice agresor extern, fie el virus sau microb. De regulă, imunostimularea nespecifică se face cu produse vegetale. Iar asta în timp ce imunostimularea specifică se face prin vaccinuri preparate din tulpinile de virusuri sau de microbi izolate. Celelalte imunostimulatoare se întâlnesc, de exemplu, în muşeţel, în calendula, gălbenele, pătlagină şi, aşa cum am mai spus, în echinaceea.”.

Imunostimularea, înţeleasă greşit de populaţie

Totodată, prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu a atras atenţia şi asupra faptului că imunostimulatoarele au fost şi sunt în continuare greşit înţelese de populaţie. Această imunostimulare profilactică pentru oricine este nejustificată. Şi asta deoarece ”marea majoritate a oamenilor au sistemul imuntar la un nivel funcţional bun, normal. Un om sănătos nu are nevoie de imunostimulare. De imunostimulare au nevoie cei care au stări de despresii imunitare, respectiv bolnavii cronici, vârstnicii de regulă, sau cei cu sindrom depresiv accentuat. Orice imunostimulator dacă este luat mai mult decât trebuie va duce la suprastimularea sistemului imunitar.”, potrivit prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu. Cu alte cuvinte, sistemul imunitar nu mai funcţionează cum ar trebui.

Tratamentul homeopatic se face pe faze şi duce la vindecare definitivă 

Oscillococcinum este un preparat homeopatic produs de Laboratoarele Boiron. Preparatul este recomandat în stările gripale, se administrează lingual sau sublingual şi poate fi eliberat fără prescripţie medicală.
 
Medicamentele homeopatice produse de Laboratoarele Boiron România sunt elaborate după metode farmaceutice riguroase şi aplicând întreaga tehnologie modernă existentă, cu respectarea stricta a normelor GMP. Medicamentele homeopatice produse de Boiron sunt autorizate de Agenţia Naţională a Medicamentului, în urma unor testări specifice, şi înregistrate ca medicamente benefice organismului omenesc. De două ori pe lună va putea fi urmărit pe prima pagină a platformei online SănătateaTV.ro un serial educativ despre beneficiile homeopatiei, în colaborare cu Laboratoarele Boiron România. Pentru celelalte zile ale săptămânii, emisiunile vor putea fi accesate din secţiunea Homeopatie de pe platforma SănătateaTV.ro.
 
Acesta este un material publicitar. Informaţiile furnizate aparţin persoanei intervievate. Pentru orice problemă de sănătate adresaţi-vă medicului.
 
Un material video pe acest subiect poate fi urmărit aici