Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic
Vineri, 25 mai 2018      03:32
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Escherichia coli – una dintre cauzele declansarii infectiilor urinare

Escherichia coli – una dintre cauzele declansarii infectiilor urinare

13 iulie 2015    
Escherichia coli este un constituent al florei comensale intestinale, fiind un germen saprofit. Atâta timp cât bacteria cât nu dobândeşte elemente genetice care o fac să se manifeste, rămâne inactivă.  
 

Escherichia coli - Epidemiologie

 
Escherichia coli determină aproximativ 80% dintre cazurile de infecţie a aparatului urinar la persoanele adulte. Escherichia coli este singura specie a genului de interes medical major.
 
Escherichia coli este asemănătoare din punct de vedere genetic cu speciile Shigella.
Escherichia coli  este prezentă în mod normal la nivelul colonului şi poate pătrunde prin deschiderea uretrei provenind din zona cutanată care înconjoară anusul şi organele genitale.
Cele mai epuse la infecţiile urinare sunt femeile care pot contracta mai uşor acest tip de boli. Explicaţia constă în faptul că deschiderea uretrei este aproape de sursa de origine a bacteriilor - de exemplu, anusul sau vaginul şi uretra lor este mai scurtă, simplificând accesul bacterilor la vezică.
 
Alte bacterii care determină apariţia infecţiilor aparatului urinar pot fi: Staphylococcus saprophyticus - între 5 şi 15 % dintre cazuri, Chlamydia trachomatis şi Mycoplasma hominis.
 

Escherichia coli - Transmitere

 
Bărbaţii şi femeile infectaţi cu Chlamydia trachomatis sau Mycoplasma hominis pot transmite aceste bacterii partenerului sexual, provocându-i infecţii ale aparatului urinar.
 
Adaptarea la mediul bacterian cauzat de contactul sexual cu un nou partener poate conduce la o infecţie a vezicii denumită "cistita lunii de miere".
 
Sexul anal neprotejat prezintă riscuri foarte ridicate de contractare a infecţiilor urinare.
La noii-născuţi, bacteriile provenite din scutecele murdare pot pătrunde în uretră şi provoca infecţii urinare. 
Escherichia coli se poate dezvolta în vagin la femeile care utilizează diafragma ca mijloc contraceptiv.
Prezervativele cu spumă spermicidă este posibil să determine dezvoltarea de bacterii, care pot pătrunde în uretră. Escherichia coli poate, de asemenea, trece prin deschiderea uretrală atunci când fetiţele nu se şterg corespunzător, din faţă către spate, după defecare.