Info SănătateaTV.ro: Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului
Vineri, 21 sep 2018      08:07
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Norovirus, o infectie greu de indepartat

Norovirus, o infectie greu de indepartat

12 august 2015    
Sezonul rece nu aduce doar gripe și răceli, ci și un virus extrem de contagios, care poartă denumirea de norovirus. Norovirusul se transmite foarte rapid și are manifestări severe de vomă și diaree.
Infecţia cu Norovirus este o afecțiune foarte greu de îndepărtat din cauza rezistenței sale atât la temperaturi înalte, cât și la temperaturi scăzute.

Infecția Norovirus – Cauze

Infecția cu Norovirus este o cauză a afecțiunilor gastrointestinale şi se întâlnește frecvent în locuri aglomerate și închise, precum spitale, școli sau mari instituții.
 
Dintre alimentele răspunzătoare pentru răspândirea norovirusului fac parte stridiile, salatele și  zmeura. Obiectele de curățat alimente pot fi și ele un factor de risc în răspândirea virusului.
 
Contaminarea cu norovirus se poate face și prin consumul de alimente și băuturi contaminate sau prin atingerea gurii cu mâinile care au intrat în contact cu suprafețe infectate.

Infecția Norovirus – Simptome

În general persoanele infectate cu norovirus au dureri abdominale și suferă de diaree. La scurt timp după aceste prime simptome își face apariția și voma.
 
În plus, persoanele infectate cu Norovirus pot resimți febră ușoară, crampe abdominale și se pot întâlni cu pierderi în greutate. Copiii și bătrânii pot fi afectați într-o mai mare măsură de infecția cu Norovirus, aceștia confruntându-se cu o deshidratare puternică a organismului.
 
Norovirusul este o afecțiune extrem de contagioasă, care se răspândește rapid prin intermediul alimentelor, apei sau contactului cu persoanele bolnave. Perioada de incubare a virusului este de maxim 48 de ore, după prima expunere. Simptomele durează între 1 și 3 zile, dar unii pacienți își pot reveni complet fără niciun fel de tratament.

Infecția Norovirus – Tratament

Infecția cu Norovirus nu are un tratament specific, însă recuperarea după această afecțiune depinde într-o mare măsură de starea de sănătate a pacientului și de sistemul imunitar.
 
La persoanele sănătoase, infecția poate dispărea în câteva zile.

Infecția Norovirus – Sfatul medicului

Odată ce o persoană a fost infectată cu norovirus, atunci este foarte important ca aceasta să se hidrateze corespunzător și să consume foarte multe lichide. Pentru persoanele sănătoase, medicii recomandă câteva reguli de igienă care pot preveni contaminarea cu norovirus.
 
Regula de aur este să aibă grijă să se spele frecvent pe mâini și să evite alimentele contaminate.

 
Sanatateatv.ro