Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      08:09
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
 • Hepatita D

  Hepatita virală delta sau D (HVD) face parte din grupul infecţiilor transmisibile sau sangvine. Hepatita virală delta - Generalităţi Agentul virusului hepatitei D reprezintă un virus cu ARN incomplet care necesită învelişului exterior al virusului hepatitei B, de aceea se întâlneşte doar la pacienţii cu hepatita B, de aceea se consideră că hepatita D este o infecţie acută a ficatului cauzată de un virus de tip ARN.
  Citeşte tot articolul ...
 • Tusea convulsiva

  Tusea convulsivă  sau popular tuse măgărească reprezintă o infecţie bacteriană acută a căilor respiratorii, caracterizată printr-o tuse severă, persistentă şi foarte contagioasă declanşată de bacteria Bordetella pertussis.
  Citeşte tot articolul ...
 • Infectia cu citomegalovirus

  Infecţia cu citomegalovirus sau infecţia citomegalică este o maladie din grupul infecţiilor respiratorii provocată de un virus, care se transmite la omul bolnav pe căi multiple ce se caracterizează prin manifestări diverse, mai frecvent latente, asimptomatice, în funcţie de vârstă şi de imunocompetenţa gazdei.
  Citeşte tot articolul ...
 • Angiomatoza bacilara

  Angiomatoza bacilară apare rar la persoanele care nu au HIV, este o infecţie bacteriană care se manifestă sub formă de pete cutanate, erupţii cu leziuni pe sau sub piele, aseamănătoare erupţiei care apare într-un anumit tip de cancer numit sarcomul Kaposi.
  Citeşte tot articolul ...
 • Sindromul post-poliomielita

  Sindromul post-polio este o afecţiune care apare la câţiva ani după tratarea poliomielitei.    Poliomielita este o boală infecto-contagioasă sistemică, ce afectează primordial sistemul nervos central şi determină, uneori, paralizii, producând slăbiciune, astenie, durere.
  Citeşte tot articolul ...
 • Holera

  Holera este o boală infecţioasă intestinală, contagioasă, cauzată de bacteria vibrionul holeric (Vihrio cholerae, varietatea el Tor).
  Citeşte tot articolul ...
 • Sifilisul endemic

  Sifilisul endemic cunoscută şi sub denumirea de boala Bejel sau bejelul, este o afecţiune cronică întâlnită în principal în regiunea balcanică, Orientul Mijlociu, Africa, Asia şi Australia.
  Citeşte tot articolul ...
 • Difteria

  Difteria este o boala infecţioasă specific umană, de origine bacteriană din grupul infecţiilor respiratorii, provocată de bacilul difteric toxigen, care se transmite pe calea aero-picături, se caracterizează prin diverse forme clinice, mai frecvent afectând istmul faringian, prin simptome de intoxicaţie cu preponderenţă afectare a sistemelor cardiovascular şi nervos.
  Citeşte tot articolul ...