Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Sâmbătă, 26 mai 2018      11:59
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Conferinţa Natională de Medicină a Familiei 2010

Conferinţa Natională de Medicină a Familiei 2010

06 iunie 2011    
Conferinţa Naţională de Medicină a Familiei 2010 este organizată de Asociaţia Medicală Română în perioada 28-30 octombrie. Conferinţa, organizată la Palatul Copiilor din Bucureşti, este cel mai important eveniment din 2010 din medicina de familie. “Conferinţa Naţională de Medicină a Familiei 2010” va avea ca temă principală de dezbatere promovarea sănătăţii (de la prevenţie la tratament) în societatea contemporană. Totodată, printre subiectele ce vor fi abordate cu ocazia desfăşurării acestui eveniment ştiinţific se vor număra şi patologia respiratorie, patologia infecto-virală şi antibioterapia, diabetul zaharat şi bolile endocrine, precum şi patologia pediatrică în medicina de familie.
 
Promovarea sănătăţii nu trebuie confundată cu prevenţia
Tema aleasă pentru cea de-a şaptea “Conferinţă Naţională de Medicină a Familiei”nu este întâmplătoare. Potrivit preşedintelui evenimentului ştiinţific, prof. dr. Adrian Restian, în prezent se vorbeşte extrem de mult despre prevenţie, însă se pune prea puţin în aplicare ceea ce se discută.Pe de altă parte, promovarea sănătăţii, care este mai mult decât o prevenţie nu are parte de recunoaşterea necesară. Aceasta reprezintă practic un proces de întărire a organismului în lupta lui cu factorii patogeni şi cu factorii de risc din mediul exterior. Potrivit prof. dr. Adrian Restian, medicina contemporană funcţionează mai ales pe îngrijirea îmbolnăvirilor şi mai puţin pe promovarea sănătăţii. Însă nici promovarea sănătăţii şi nici prevenţia nu depind doar de sectorul medical. Prevenirea îmbolnăvirilor nu se poate face la spital, ci în mediul în care fiecare persoană activează. Prin urmare, accentul trebuie să cadă mai mult pe promovarea sănătăţii, a subliniat prof. dr. Adrian Restian.
 
Medicii trebuie să arate mai multă dăruire
Sănătatea este considerată, de obicei, un bun dat pentru totdeauna. În urma acestei concepţii, numărul celor care nu se mai îngrijesc de sănătatea lor este din ce în ce mai mare.  Însă, în realitate, sănătatea trebuie câştigată în fiecare clipă, atrage atenţia prof. dr. Adrian Restian. În acelaşi timp, preşedintele “Conferinţei Naţionale de Medicină a Familiei 2010” avertizează şi asupra modului în care este privită medicina de către pacienţi. Medicina a scăzut în valoarea ei socială, iar mai multă dăruire din partea cadrelor medicale ar îmbunătăţi părerea pacienţilor, adaugă prof. dr Adrian Restian.
 
Ghidurile, necesare în viaţa medicilor
Promovarea sănătăţii este considerată de prof. dr. Adrian Restian o temă foarte importantă, care va fi abordată în cadrul “Conferinţei Naţionale de Medicină a Familiei 2010”. În acelaşi timp, o importanţă deosebită o au şi ghidurile, care îi ajută pe medici să ţină pasul cu cercetările şi descoperirile medicale. Însă acestea nu trebuie privite ca şi cum ar putea să salveze omenirea, deoarece sunt temporare, arată prof. dr. Adrian Restian, care se declară în acelaşi timp mulţumit de diagnosticele foarte bune puse de medicii români, în ciuda mijloacelor de investigare nu tocmai avansate pe care le au.
 
Avantaje importante pentru înscrieri până la 1 octombrie
Sâmbătă, 30 octombrie, va avea loc simpozionul “Cum pot obţine medicii români fonduri ale Uniunii Europene nerambursabile pentru proiecte ştiinţifice”. Persoanele care se înscriu din timp la “Conferinţa Naţională de Medicină a Familiei 2010” au parte de avantaje importante. Astfel, taxa de participare va fi cu 20% mai mică, respectiv 150 lei, pentru persoanele care se înscriu până la data de 1 octombrie. După această dată, taxa va fi în valoare de 190 lei. De asemenea, persoanele interesate care se vor înscrie la conferinţă până la începutul lunii octombrie vor primi gratuit lucrarea “Esenţialul în Medicina de Familie”, vor putea deveni membri SAMF şi vor beneficia de cotizaţii gratuite pentru 2010. În plus, vor primi un abonament gratuit la revista “Practica Medicală” şi certificatul CMR care le oferă 5 credite EMC, suplimentare conferinţei.
 
Mai multe informaţii despre acest subiect în materialul video ce se poate accesa aici.