Info SănătateaTV.ro: Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate
Miercuri, 15 aug 2018      05:22
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Laptisorul de matca – Produs cu proprietati miraculoase

Laptisorul de matca – Produs cu proprietati miraculoase

26 iunie 2015    

Cunoscut drept „elixir al tinereţii”, lăptişorul de matcă este deosebit de apreciat atât în medicina naturistă, cât şi în industria cosmeticelor, valoarea sa fiind asigurată de compoziţia chimică complexă.

Lăptişorul de matcă este o substanţă secretată de glandele hipofaringiene ale albinelor şi este destinat hrănirii larvelor tinere şi mătcilor adulte. El este folosit imediat ce este secretat şi nu este niciodată stocat, precum celelalte produse ale stupului.

Compoziţia lăptişorului de matcă

Produs cu aspect vâscos, de culoare alb-cremoasă şi gust acrişor, lăptişorul de matcă are în compoziţia sa elemente esenţiale precum acetilcolina (cu rol în transmiterea influxului nervos), substanţe cu acţiune antibiotică şi antibacteriană, lipide - între care se pot menţiona acizii graşi nesaturaţi superiori, în special Omega3, fosfolipide, procursori hormonali şi factori de creştere alături de enzime şi microelemente, cum ar fi potasiu, calciu, sodiu, zinc, fier, cupru, mangan  – cu o preponderenţă clară a potasiului.

Un fapt mai puţin cunoscut este acela că lăptişorul de matcă este bogat în complexul de vitamine B - respectiv B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12.

Acidul Pantotenic - vitamina B5 se transformă în coenzima A, în organism, acţionând benefic asupra sistemul nervos şi glandelor suprarenale, de unde şi denumirea de "vitamină antistres". De asemenea, participă la formarea şi regenerarea pielii şi mucoaselor, în metabolismul lipidic. Lăptişorul de matcă este cunoscut ca produsul natural cel mai bogat în vitamina B5.

Lăptişorul de matcă este singurul produs natural care conţine acidul 10-hidroxi-2-decenoic (10 HDA acid), fapt ce transformă lăptişorul de matcă într-un super aliment. Acest acid îi dă mierii de albine calitatea şi o diferenţiează de mierea contrafăcută.

În compoziţia lăptişorului de matcă se găsesc şi aminoacizi, substanţe indispensabile în sinteza proteinelor, ce reprezintă piatra de temelie a masei musculare.

Opt dintre aceşti aminoacizi au fost identificaţi ca fiind esenţiali, întrucât nu pot fi sintetizaţi în organismul omului şi trebuie asimilaţi zilnic din alimente.

Efectele terapeutice ale lăptişorului de matcă sunt numeroase şi variate. Astfel, lăptişorul de matcă este recomandat a fi folosit pentru a creşte rezistenţa la efort - examene sau competiţii sportive, tonifiant psihic, sexual şi intelectual. De asemenea, lăptişorul de matcă mai este folosit pentru refacerea organismului după intervenţiile chirurgicale şi tratamentele agresive, dar şi în menopauză şi anemii. Alte întrebuinţări ale acestui elixir sunt refacerea celulelor nervoase, reducerea colesterolului din sânge, dar şi contribuirea la metabolismul celular.

Lăptişorul de matcă Mod de administrare

Doza de întreţinere cu lăptişor de matcă este de 0,5 – 1 g pe zi (1-2 linguriţe) la adulţi şi de 0,5 g pe zi (o linguriţă) la copii, sublingual, cu 30 de minute înainte de prima masă a zilei.

Opţional, lăptişorul de matcă se poate amesteca cu miere, fără a-i altera proprietăţile terapeutice. Se amestecă 10 g lăptişor de matcă cu 500 g miere până la omogenizare şi se consumă 1-2 linguri pe zi. Lăptişorul de matcă se recomandă în cure de minim 6 săptămâni, primăvara şi toamna.

Graţie proprietăţilor sale regeneratoare şi tonifiante, lăptişorul de matcă este folosit şi în compoziţia cremelor, loţiunilor, măştilor ce se adresează tenurilor ridate prematur sau a tenurilor aspre, lipsite de supleţe.

 
Sanatateatv.ro