Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic
Vineri, 25 mai 2018      03:30
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Epilepsie de tip petit mal

Epilepsie de tip petit mal

15 iulie 2015    

 Epilepsia este o boală cronică cerebrală cu etiologii diverse, ce se caracterizează prin prezenţa unor crize epileptice recurente.

Epilepsia de tip petit mal - Generalităţi 

Epilepsia de tip petit mal reprezintă forma de epilepsie generalizată ce afectează în totalitate cortexul cerebral.
 
Petit mal epileptic grupează două tipuri de afecţiuni, respectiv absenţe epileptice şi petit mal mioclonic.
 
Absenţele epileptice debutează între 4 şi 6 ani constau într-o suspendare a stării de conştienţă de vreo 30 de secunde, pacientul afectat îşi întrerupe activităţile, nu se mişcă, nu răspunde la chemare, are o privire fixă, dar crizele dispar de cele mai multe ori la pubertate.
În 40% dintre cazuri pot fi înlocuite cu crize de grand mal (formă majoră de epilepsie generalizată).
 
Al doilea tip de afecţiune este petit mal mioclonic, oformă mai rară de epilepsie, care începe între 13 şi 20 de ani şi constă în mioclonii (secuse musculare) sincrone ambelor părţi ale corpului, afectând mai ales membrele superioare, crizele survenind, de regulă, dimineaţa.
 

Epilepsia de tip petit mal - Diagnostic 

 
Diagnosticarea epilepsiei de tip petit mal se face cu ajutorul electroencefalografiei, scanografia cerebrală şi imageria prin rezonanţă magnetică (I.R.M.).
 

Epilepsia de tip petit mal - Tratament

 
Tratamentul epilepsiei de tip petit mal constă mai întâi în măsuri de protecţie, precum alungirea bolnavului în poziţia laterală de securitate şi dacă este necesar o injecţie intramusculară cu anticonvulsilvant.
 
Tratamentul este bazat pe medicamente antiepileptice sau anticonvulsivante pentru evitarea recidivării crizelor.
Deciziile de tratament se bazează pe tipul epilepsiei şi tipul convulsiilor.
Vârsta, starea de sănătate şi stilul de viaţă sunt factori importanţi în alegerea tratamentului.
 
Se impune un regim regulat de somn de 8 ore, fără consum de alcool, cu restricţie de sare, dulciuri şi excitante, iar natura bolii nu permite exercitarea de profesii care impun activitate la înălţime, în apă, etc.
 
Tratamentul chirurgical al epilepsiei este indicat doar în cazuri rezistente la tratamentul medicamentos şi riguros selecţionate.