Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Miercuri, 18 iul 2018      08:51
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
 Durerea de spate in timpul sarcinii

Durerea de spate in timpul sarcinii

13 iulie 2015    
Durerile de spate însoţesc uneori cele 9 luni de sarcină. Durerile de spate se pot constitui în semne si simptome neplacute, care pot indispune viitoarea mămică şi o fac să nu se simtă bine.
 
Durerea de spate este foarte frecventă în cursul sarcinii şi poate apărea în orice moment al sarcinii, mai ales în ultimul trimestru, când greutatea fătului creşte. Un lucru pozitiv este că aceste dureri pot fi ameliorate şi, cu sfaturile şi tratamentul corespunzător, nu vor cauza dificultăţi la naştere.
Durerile de spate pot apare chiar de la începutul sarcinii.
 

Durerea de spate din timpul sarcinii - Cauze

 
Dacă este vorba de supraponderabilitate sau durerile de spate s-au manifestat şi înainte de sarcină, este mult mai probabil ca acestea să se manifeste şi în timpul sarcinii.
 
În prima parte a sarcinii durerea de spate poate fi expresia unor contracţii uterine ce pot determina apariţia durerii uterine care este resimţită ca o durere lombară.
 
Durerile de spate – lombare- pot fi rezultatul influenţelor hormonale şi fizice care au loc în cursul sarcinii în organism.
Hormonii eliberaţi în perioada de sarcină înmoaie ligamentele pelvine şi slăbesc articulaţiile pentru a le pregăti pentru naşterea naturală şi astfel se modifică greutatea pe care spatele ar putea să o susţină în mod normal.
 
Pe măsură ce fătul creşte, se modifică poziţia corpului pentru că centrul de greutate se va deplasa în faţă, fapt care va determina apariţia durerilor de spate.
 
Kilogramele în plus împreună cu uterul şi fătul care sunt într-o continuă creştere, vor determina o greutate adiţională pe care spatele va trebui să o susţina. De aceea, dacă femeia gravidă este supraponderală este foarte posibil să apară dureri de spate în timpul sarcinii.
Durerea de spate poate apare şi din cauza poziţiei incorecte a corpului, a statului prea mult în picioare sau jos.

Durerea de spate poate fi ameliorată în timpul sarcinii fără să se recomande medicamente. Este bine cunoscut faptul că în timpul sarcinii nu prea se iau medicamente şi atunci sunt practicate mai multe metode fără aport medicamentos.