Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic
Vineri, 25 mai 2018      03:31
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Cum te pregatesti pentru perioada de sarcina

Cum te pregatesti pentru perioada de sarcina

13 iulie 2015    
Înainte de naştere gravida va fi extrem de obosită în principal din cauza modificărilor hormonale şi pauzelor de somn. Să nu mai vorbim de faptul că dimensiunile burticii vor afecta somnul într-o poziţie confortabilă.
 

Sfaturi practice 

 
Gravida trebuie să evite orice activităţi care ar pune în pericol sănătatea ei sau a copilului. Atenţie: să nu se împiedice şi să se rănească. Orice traumatism poate avea consecinţe.
 
Gravida va fi tot mai puţin capabilă să se descurce singură.Trebuie adus la cunoştinţă membrilor familiei că vor trebui să preia cel puţin o parte din sarcini. Să ajute, spre exemplu, cu treburile casei, la cumpărături şi orice altceva este necesar.
 
După naşterea copilului gravida trebuie să aibă ajutor. Pentru bunici, spre exemplu, este o oportunitate grozavă să devină utili şi bineveniţi.
Cu cât este ajutatat de cineva mai mult timp, cu atât mai bine. În nici un caz nu va dori o femeie gravida să treacă prin aceste săptămâni de una singură.
 

Schimbări odată cu naşterea copilul

 
În primul rând proaspăta mămică va fi foarte, foarte obosită şi va avea nevoie de mai mult somn decât de obicei.
Trebuie să fie un ajutor din exterior astfel încât să aibă cineva grijă de copil şi lăuza să se odihnească suficient.
Copilul se va trezi totuşi la câteva ore pentru a mânca, iar lucrul ăsta va face somnul de-a dreptul imposibil.
 
O proaspătă mămică nu va putea să îndeplinească activităţile normale pentru câteva săptămâni. Nu ar trebui, spre exemplu, să ridice sau să care mai mult decât greutatea copilului (sau chiar mai puţin).
Treburile simple din casă şi exerciţiile uşoare sunt recomandate atât timp cât va avea timp şi energie pentru ele.
 
Încet şi treptat, după aproximativ o lună până la şase săptămâni după naştere, mămica va reveni la un stil de viaţă normal. Dar în primele câteva săptămâni pur şi simplu nu ar fi indicat să facă mare lucru. Cel mai probabil va avea în continuare sângerări din cauza naşterii, iar copcile au nevoie de timp pentru a se vindeca.
 
Evident, poate găti, dar dacă rugaţi pe cineva să ajute în acest sens, ori poate chiar să comandaţi acasă s-ar putea să fie o idee mai bună.
Statul în picioare s-ar putea să fie o problemă, dat fiind că organismului îi trebuie timp să se refacă.

Dacă femeia a avut o naştere vaginală, probabil că nu ar trebui să conducă maşina pentru câteva săptămâni. Poate să roage pe altcineva să o ducă unde are nevoie. Dacă se frânează brusc este uşor să se rupă copcile. 

Dacă femeia a născut prin cezariană, atunci nu va trebui să conducă maşina câteva luni.