Info SănătateaTV.ro: Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor
Luni, 20 aug 2018      02:42
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Hemoragia subconjunctivala

Hemoragia subconjunctivala

11 august 2015    
Petele roșii care apar pe albul ochilor pot reprezenta pentru multe persoane un semnal de alarmă.  Astfel de pete poartă denumirea de hemoragie subconjunctivală și sunt, în general, lipsite de gravitate.

Hemoragia subconjunctivală - Cauze

Cele mai multe dintre hemoragiile subconjunctivale se declanșează brusc și nu au o cauză evidentă. Petele roșii nu sunt dureroase și de multe ori sunt descoperite dimineața, în oglindă.
 
Unele hemoragii subconjunctivale spontane apar și în situații excepționale, precum strănutul, tusea, frecatul ochilor, vărsăturile, hipertensiunea, afecțiuni hematologice și diferite traumatisme. Dacă o persoană prezintă boli oculare, atunci cauza hemoragiei subconjunctivale poate fi chiar afecțiunea de care suferă.
 
În cazul persoanelor care au frecvent pete roșii pe ochi este indicat un consult medical pentru a verifica dacă nu cumva sângerearea este semnul hipertensiunii arteriale. Când apariția petei roșii coincide cu administrarea de medicamente anticoagulante, atunci  există suspiciunea că roșeața ochiului ar putea apărea ca urmare a unei doze mai mari de anticoagulante.

Hemoragia subconjunctivală - Simptome

Hemoragia subconjunctivală nu se manifestă nici prin durere şi nici prin scăderea capacității vizuale. Afecţiunea poate fi descoperită întâmplător. În cazul hemoragiei subconjunctivale, pe albul ochiului sunt depistate pete mai mici sau mai mari, de culoare roșie strălucitoare, care se întind și pot acoperi întreaga suprafață a sclerei ochiului.
 
La nivelul ochilor există vase de sânge greu vizibile, care se dilată și devin mai accentuate atunci când globul ocular este inflamat. Vasele de sânge fiind extrem de fragile pot fi lezate cu ușurință și atunci intervine hemoragia subconjunctivală spontană.

Hemoragia subconjunctivală - Tratament

Hemoragia subconjunctivală spontană nu reprezintă o situație patologică urgentă. Petele roșii de pe sclera ochiului se retrag în aproximativ 15 zile.
 
Efectele sunt vizibile chiar din ziua a doua, când hemoragia subconjunctivală începe să se micșoreze, pe măsură ce sângele este drenat. În acest caz nu se recomandă un tratament special. Suferindul poate folosi picături antiseptice. De asemenea, el poate lua vitamina C sau un medicament protector vascular.
 
Se recomandă evitarea administrării antiinflamatoarelor. Hemoragia subconjunctivală se vindecă în totalitate și nu lasă urme, spun specialiştii.

Când trebuie să vă adresați medicului?

Dacă hemoragia subconjunctivală persistă și nu dispare în maximum două săptămâni sau dacă sângerările sunt repetate, atunci trebuie să cereți sfatul medicului oftalmolog.  
De asemenea, este obligatoriu să vizitați medicul oftalmolog când hemoragia subconjunctivală apare simultan la ambii ochi, când hemoragia este asociată cu dureri oculare, când vederea începe să devină încețoșată sau când suferiți de hipertensiune arterială sau de alt traumatism ocular.

 
Sanatateatv.ro