Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Joi, 24 mai 2018      02:06
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Concentratorul de oxigen de la Ortopedica

Concentratorul de oxigen de la Ortopedica

01 aprilie 2011    

Centrul Ortopedica oferă soluţii avantajoase şi solide pentru pacienţii care au nevoie de terapie cu oxigen, din cauza unor insuficienţe respiratorii. Prin oxigenoterapie recomandată de medic, pacientul se poate reintegra familial, evită spitalizarea prelungită şi îndelungată, işi prelungeşte durata de viaţă şi işi îmbunătăţeşte calitatea vieţii. Mai mult, prin tratamentul cu oxigen creşte capacitatea la efort şi are loc ameliorarea funcţionării inimii.

Ortopedica vine în sprijinul persoanelor cu insuficienţe respiratorii

Concentratorul de oxigen PLATINIUM S reprezintă cea mai la îndemână sursă de oxigen pentru pacienţii care au nevoie de oxigenoterapie la domiciliu, dar şi în unităţile spitaliceşti. Fiind un aparat de ultimă generaţie, sursa de oxigen a fost proiectată pe baza ultimelor noutăţi în domeniul electronicii şi ingineriei medicale.
 
Prin utilizarea concentratorului de oxigen PLATINIUM S se asigură o concentraţie de oxigen constantă de fiecare dată. Debitul sau concentraţia de oxigen se reglează manual, conform recomandărilor medicului.
 
În procesul de fabricaţie a componentelor electronice ale concentratorului de oxigen oferit de Ortopedica, s-au aplicat tehnologii de ultimă oră în ceea ce priveşte controlul zgomotului şi funcţionării, ce determină reducerea costurilor. Totodată, oferă confort şi siguranţă maxime pentru utilizatorul care necesită oxigenoterapie.
 
Caracteristici tehnice ale concentratorului de oxigen PLATINIUM S
 
Concentratorul de oxigen PLATINIUM S este echipat cu senzor care indică eficient concentraţia de oxigen, ceea ce asigură creşterea fiabilităţii şi durabilităţii, cu un service la nivel minim şi uşor de realizat.
 
Concentratorul de oxigen are un sistem de siguranţă ce monitorizează permanent sistemul pneumatic şi mecanic. Totodată, există o monitorizare permanentă a tensiunii electrice, a presiunii şi temperaturii compresorului ( în caz de supraîncălzire, suprapresiune sau subpresiune), precum şi un control permanent al concentraţiei de oxigen.
 
Pentru o funcţionare corespunzătoare concentratorului de oxigen PLATINIUM S se recomandă o temperatură a mediului ambient de 10-35 grade Celsius şi o umiditate relativă de 20-60%. Pentru a fi menţinută durata de viaţă prescrisă a produsului, este recomandată funcţionarea în cicluri de minimum 30 de minute şi se poate utiliza până la 24 de ore pe zi.
 
Date tehnice ale concentratorului de oxigen oferit de Ortopedica
 
-                      debit: 0,5 – 5 l/min;
-                      temperatura medie la ieşire a oxigenului: +2,2oC;
-                      presiunea medie la ieşire a oxigenului: 0,3 bari } 10% (timp de funcţionare
            minimum 30 minute);
-                      sistem sonor de alarmă la scăderea debitului de oxigen sub 0,5 l/min;
-                      indicator luminos de puritate a oxigenului (concentraţia de
oxigen este după cum urmează: 93-95,6% pentru un debit de 0,5-3 l/min, 91-95,6% pentru un debit de 4 l/min, respectiv 87-95,6% pentru un debit de 5 l/min);
-                      tensiunea de alimentare: 220V;
-                      putere: 280 W-300 W (faţă de 390 W la modelele Invacare 5 şi Invacare 5 Sens O2),
-                      nivel acustic: <40db (faţă de<45db modelele Invacare 5 şi Invacare 5 Sens O2);
-                      dimensiuni de gabarit: adancime x lăţime x inălţime = 36,5 x 46,5 x 67 cm;
-                      greutate proprie: 23 kg (faţă de 25 kg la modelele Invacare 5 şi Invacare 5 Sens O2);
-                      garanţie pentru PLATINIUM S de 2 ani, cu excepţia filtrelor şi tubulaturii;
-                      sistem de auto-diagnosticare, prin combinaţia de alarme acustice şi optice, tehnicianul fiind ajutat în acest mod sa repereze defectul;
 
Concentratorul de oxigen PLATINIUM S este prevăzut cu urmatoarele accesorii:
 
-                      mască de oxigen pentru adulţi cu tub avand lungimea 2,1 m, fixare sub bărbie;
-                      canulă pentru nas pentru adulţi cu tub avand lungimea 2,1 m, cu prindere după urechi;
-                      flacon cu umidificator 350 ml, reutilizabil;
-                      tub cu lungime 22 cm, cu modul de legătură.
 
Ortopedica, un nume puternic pe piaţa dispozitivelor medicale din România
 
Centrul Ortopedica a devenit un principal jucător pe piaţa românească a dispozitivelor medicale, cu un nume foarte puternic, fiind un rezultat al creşterii dinamice şi consistente a calităţii produselor şi serviciilor profesionale oferite pacienţilor. Cel mai important element pe care se bazează întreaga activitate a centrului o reprezintă înţelegerea privind alegerea soluţiilor individuale, ţinând cont de unicitatea pacientului.
 
Mai multe informații despre dispozitivele medicale puse la dispoziție de Centrul Ortopedica aflați pe www.ortopedica.ro
 
Acesta este un material publicitar. Informaţiile furnizate aparţin persoanei intervievate. Pentru orice problemă de sănătate adresaţi-vă medicului.