Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      11:36
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Fotoliile rulante din gama Rea, dispozitive multifuncţionale ideale pentru repaus

Fotoliile rulante din gama Rea, dispozitive multifuncţionale ideale pentru repaus

10 martie 2011    

Fotoliile rulante sunt unele dintre cele mai frecvente dispozitive pe care persoanele cu mobilitate redusă le folosesc în deplasările zilnice. Un astfel de dispozitiv cu rol multifuncţional, utilizat foarte des şi în cadrul clinicilor este scaunul rulant multifuncţional din gama Rea. Scaunul rulant multifuncţional Rea oferă suport şi poziţionare atât pentru utilizatori cu activitate moderată, cât şi pentru utilizatori pasivi. Datorită posibilităţii de reglare de către utilizator a poziţiei de şedere şi a caracteristicilor bune de rulare, fotoliul Rea este ideal şi pentru repaus.

Sistemul de scaun Flex2 îmbunătăţit permite o varietate de adaptări pentru asigurarea unei poziţii optime şi stabile a utilizatorului scaunului rulant. Caracteristica principală a fotoliilor rulante din gama Rea este confortul şederii asigurat în urma combinării scaunului ergonomic cu propulsia manuală pentru perioade lungi de utilizare. În momentul în care scaunul rulant Rea este înclinat înapoi, întregul ansamblu de aşezare glisează înainte, astfel încât centrul de greutate să se poziţioneze corespunzător. Centrul de greutate „alunecător” conferă fotoliilor rulante din gama Rea stabilitate şi siguranţă, chiar şi când scaunele rulante sunt înclinate cu 20 grade înapoi şi spătarul este adus la limita sa de 30 de grade.

Fotoliul rulant Rea este adaptat special pentru persoanele care petrec foarte mult timp într-un scaun cu rotile. Fotoliul rulant din gama Rea este dotat cu perne care asigură o bună repartizare a suportului şi presiunii corpului. Tăblia scaunului rulant Rea este reglabilă în adâncime, iar spătarul este reglabil în înalţime şi este articulat într-un punct înalt, la nivelul şoldului. Astfel se reproduce mişcarea naturală a spatelui înclinat înapoi. Sistemul complet de sprijin al spatelui a fost îmbunătaţit astfel încât să asigure compatibilitatea scaunelor rulante multifuncţionale din gama Rea. Noul sistem de scaune Invacare Flex2 oferă perne de tăblie, perne de spate, diferite opţiuni pentru spătar, realizând astfel o selecţie cuprinzătoare care asigură cel mai bun confort de şedere posibil.
 
Alte beneficii ale fotoliilor rulante din gama Rea includ:
 
- Tetieră cu suport pentru maxilar ce permite stabilizarea întregului corp
- Spătarul şi suportul de picioare sunt reglabile pentru asigurarea suportului optim al corpului
- Unghiul scaunului rulant din gama Rea poate fi reglat atât de utilizator cât şi de însoţitor
- Reglarea unghiului fotoliului rulant din gama Rea cu repoziţionarea corespunzătoare a unghiului de greutate
- Placă adaptatoare pentru roţile din spate
 
Spătarul scaunului rulant Rea este capitonat şi poate fi înclinat de către însoţitor cu uşurinţă şi fără efort în mai multe poziţii, pentru o şedere cât mai comodă. De asemenea, sunt prevăzute diferite poziţii unghiulare pentru ansamblul şezut-spătar în intervalul +/- 20 cu acţionare de către utilizator sau de către persoana însoţitoare. Variantele disponibile includ reglare manuală (standard) sau electrică (opţional).
 
Şezutul este executat în două variante: fix (standard) sau glisant (posibilitate de reglare în adâncime – opţional)
 
Suporţii pentru picioare sunt disponibili în mai multe variante: cu unghi reglabil (standard) sau cu poziţie fixă la 80 de grade, reglabili pe înălţime sau pe un membru inferior amputat
 
Suporţii pentru braţe pot fi reglaţi pe înălţime (standard) sau pentru hemiplegici (opţional)
 
Scaunul rulant din gama Rea este echipat cu sistem de fixare în autoturism
 
Roţile din faţă şi din spate ale scaunului rulant Rea sunt executate din cauciuc şi au diferite diametre şi grosimi; cele din spate pot fi solide sau cu cameră de aer
 
Scaunul rulant Rea este dotat cu pompă manuală pentru umflarea roţilor
 
Pentru creşterea siguranţei la utilizare, rotile din spate ale fotoliului rulant din gama Rea sunt echipate cu frâne de staţionare cu acţionare manual
 
Scaunul rulant Rea poate include şi alte accesorii opţionale, în funcţie de necesităţile utilizatorului. Printre acestea pot fi: husă de protecţie pentru incontinenţa urinară, suport de cap (fix sau reglabil), pelotă pentru afecţiuni ale coloanei vertebrale, pelotă pentru genunchi, prelungire pentru suporţii de picioare, extensie pentru spătar, măsuţă prevăzută cu dispozitiv de blocare sau suport pentru fixarea diferitelor obiecte (cârjă, baston, umbrelă)
 
Scaunul rulant Rea poate fi dotat şi cu un sistem de frânare cu acţionare manuală pentru însoţitor
 
Centrul Ortopedica este unul dintre principalii jucători pe piața românească a dispozitivelor medicale, cu un nume foarte puternic, fiind un rezultat al creșterii dinamice și consistente a calității produselor și a serviciilor profesionale oferite pacienților.
Cresterea și puterea numelui Ortopedica se bazează pe un scop foarte simplu: de a oferi oamenilor mai multa mobilitate și independență - un scop posibil azi datorită tehnologiei utilizate de Centrul Ortopedica.
 
Centrul Ortopedica furnizează dispozitive medicale prin Sistemul Național de Asigurări de Sănătate, pacienții putând să beneficieze de compensare pentru dispozitivele solicitate. Prin punctele sale de lucru, Centrul Ortopedica este aproape de toți pacienții săi pentru a-i servi cu profesionalism și promptitudine. Misiunea activității Centrului Ortopedica și a întregii echipe este de a îmbunătații calitatea vieții persoanelor cu mobilitate limitată.
 
Mai multe informații despre dispozitivele medicale puse la dispoziție de Centrul Ortopedica aflați pe www.ortopedica.ro

Un material video despre fotoliile oferite de Centrul Ortopedica poate fi urmărit aici

Acesta este un material publicitar. Informaţiile furnizate aparţin persoanei intervievate. Pentru orice problemă de sănătate adresaţi-vă medicului.