Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Vineri, 22 iun 2018      18:46
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ortopedica ofera proteze de san in functie de particularitati

Ortopedica ofera proteze de san in functie de particularitati

31 martie 2011    

Cancerul de sân este a doua cauză de mortalitate la nivel mondial în rândul femeilor. Numai în anul 2010, peste un million jumătate de femei au fost diagnosticate cu cancer de sân. În urma unui diagnostic de cancer de sân, multe femei sunt nevoite să recurgă la intervenţii chirurgicale de extirpare a sânului afectat de această maladie.

Trulife, compania producătoare a protezelor de sân
 
Trulife, compania producătoare a protezelor de sân oferite de centrul Ortopedica, a dedicat aproximativ cinci ani de zile realizării şi perfecţionării unor produse unice şi inovatoare, plecând de la ideea că fiecare femeie are nevoi specifice. Protezele externe de sân sunt naturale şi redau forma naturală a sânului, pentru realizarea unei tranziţii cât mai uşoare şi mai confortabile pentru paciente.
 
Prin inovaţia continuă şi prin înţelegerea tendinţelor în chirurgie, compania producătoare Trulife promite să ofere pacientelor confort, stil şi varietate pentru mulţi ani ce vor urma.
 
Prin sprijinul centrului Ortopedica, pacientele cărora le-a fost extirpat un sân au la îndemână alternative solide pentru a îşi recăpăta încrederea în sine şi viaţa normală, de dinainte de intervenţia chirurgicală.
 
Centrul Ortopedica vine în sprijinul femeilor care au suferit extirparea sânului
 
O femeie căreia i-a fost extirpat un sân are nevoie de sprijin în găsirea unei soluţii care îi poate reda integritatea fizică şi încrederea în sine. Soluţia vine de la centrul Ortopedica, principalul jucător de pe piaţa românească a dispozitivelor medicale. Protezele externe de sân furnizate de Ortopedica reproduc cu fidelitate profilul natural al sânului şi oferă purtătoarei, restabilirea echilibrului şi încrederii în sine.
 
Centrul Ortopedica oferă mai multe tipuri de proteze externe de sân, pentru a veni în sprijinul femeilor care au trecut printr-o intervenţie chirurgicală de extirpare a sânului. Aceste proteze externe de sân pot fi simetrice sau asimetrice.
 
Protezele externe de sân simetrice variază în general între formă triunghiulară şi picătură de lacrimă, putând fi purtate pe partea stângă şi pe partea dreaptă a corpului. Acest gen de proteze de sân se potrivesc unor intervenţii chirurgicale mai moderne şi mai puţin extinse.
 
Protezele externe de sân asimetrice sunt concepute cu extensie pentru a se adapta cât mai bine sub braţ sau în regiunea superioară a toracelui, pentru a completa acele zone unde, prin operaţii mai extinse s-a făcut scoaterea ţesutului. Aceste proteze sunt specifice pentru partea dreaptă sau stângă a corpului.
 
Protezele de sân adezive
 
Protezele de sân adezive se ataşează pe corp printr-un strat de gel adeziv aflat pe partea superioară care aderă la forma corpului, asigurând o senzaţie de siguranţă îmbunătăţită şi confort.
 
Principalul avantaj al protezelor de sân adezive este reprezentat de faptul că pot fi purtate fără sutien, oferind posibilitatea utilizatoarei să îmbrace cu succes o rochie de seară.
 
Protezele de sân adezive de tipul Harmony SILK Connect au o formă ce reproduce cu fidelitate profilul natural al sânului şi este uşor de utilizat, prin aplicare directă pe piele, oferind siguranţă deplină în timpul utilizării. Datorită sistemului de fixare optim prin intermediul stratului adeziv cu care este prevăzută, această proteză de sân rămâne în poziţia în care a fost fixată, permiţând purtătoarei libertatea de mişcare, restabilind echilibrul şi încrederea în sine.
Protezele de sân ocazionale
 
Protezele de sân ocazionale sunt ideale pentru persoanele active, care preferă o a doua proteză în afara celei purtate în mod obişnuit, atunci când desfăşoară anumite activităţi, cum ar fi cele sportive, fiind rezistente la apă.
 
Protezele de sân ocazionale au o formă simetrică de tip “inimă” din silicon, cu interior concav, sunt uşoare şi rezistente şi se pot roti, în funcţie de necesitate, pentru o fixare optimă. Având o structură semi-transparentă, protezele de sân ocazionale Calypso se inchid la culoare atunci când sunt purtate de paciente cu pielea în nuanţe mai închise. Protezele de sân ocazionale pot fi purtate inclusiv după o lumpectomie şi sunt disponibile în mai multe mărimi, de la 1 la 14.
 
Protezele postchirurgicale sau pentru timp liber
 
Protezele postchirurgicale sau pentru timp liber reprezintă o alternativă temporară şi mult mai uşoară la o proteză de sân uzuală din silicon şi sunt ideale pentru activităţile unde o proteză de sân normală este mai puţin confortabilă. Aceste proteze dau forma postchirurgicală a sânului şi pot fi purtate până în momentul în care pacienta poate să utilizeze o proteză din silicon, inclusiv în timpul orelor de repaus, de somn sau în timpul desfăşurării activităţilor de petrecere a timpului liber sau cele sportive.
 
Protezele postchirurgicale sau pentru timp liber sunt realizate din burete şi pot fi folosite imediat după o intervenţie chirurgicală, spre deosebire de alte proteze de sân care sunt indicate a fi purtate după o perioadă de 6-8 săptămâni de la intervenţia chirurgicală.
 
Zona de contact cu pielea este protejată de o husă din ţesătură de bumbac nonalergică, fiind un model recomandat inclusiv pentru pielea sensibilă.
 
Modele de proteze postchirurgicale sunt protezele de sân Featherweight şi Tri Featherweight, având o formă simetrică, triunghiulară, fiind realizată din spumă poliuretan (burete) cu densitate mică, ceea ce o face a fi foarte uşoară. Proteza de sân Tri Featherweight este disponibilă în mărimi de la 1 la 14.

Ortopedica, principalul jucător de pe piaţa românească a dispozitivelor medicale
Centrul Ortopedica asigură pacienţilor produse medicale, la standarde superioare. Specialiştii care lucrează în cadrul centrului identifică nevoile fiecărui pacient şi se asigură că recomandă cele mai bune soluţii. Îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor care necesită sprijinul centrului Ortopedica, este misiunea pe care specialiştii centrului o desfăşoară cu seriozitate şi profesionalism, în fiecare zi.
 
Mai multe informații despre dispozitivele medicale puse la dispoziție de Centrul Ortopedica aflați pe www.ortopedica.ro
 
Acesta este un material publicitar. Informaţiile furnizate aparţin persoanei intervievate. Pentru orice problemă de sănătate adresaţi-vă medicului.