Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      11:47
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Scaunul rulant cu antrenare manuală din gama Kuschall - confort şi uşurinţă în manevrare

Scaunul rulant cu antrenare manuală din gama Kuschall - confort şi uşurinţă în manevrare

10 martie 2011    

Centrul Ortopedica, unul dintre principalii jucători de pe piaţa românească în privinţa distribuirii dispozitivelor medicale, oferă o serie de produse care să îmbunătăţească calitatea vieţii persoanelor cu mobilitate limitată. Fotoliile rulante sunt unele dintre cele mai frecvente dispozitive pe care persoanele cu mobilitate redusă le folosesc în deplasările zilnice. Un astfel de dispozitiv este fotoliul rulant cu antrenare manuală din gama Kuschall, care este destinat tuturor persoanelor active care îşi doresc independenţă la deplasare.

Fotoliul rulant Kuschall poate fi antrenat direct de utilizator prin intermediul cercurilor de antrenare, dar poate fi adaptat şi în varianta asistată. Este unul din cele mai uşoare fotolii rulante din gama celor pliante. Execuţia lui se situează la nivelul cerinţelor Comunităţii Europene.
Greutatea redusă şi structura compactă a fotoliului rulant Kuschall îl transformă într-un dispozitiv ce poate fi utilizat cu uşurinţă atât în interior cât şi în exteriorul clădirilor.
 
Principalele caracteristici ale fotoliului cu antrenare manuală din gama Kuschall sunt:
 
Existenţa unui mecanism pliere – depliere ce poate fi acţionat cu o singură mână. Acest lucru permite plierea şi deplierea fotoliului Kuschall, cu uşurinţă, pentru a putea fi depozitat în spaţii restrânse
 
Spătarul capitonat al fotoliului rulant Kuschall se execută în două variante şi poate fi înclinat în mai multe poziţii. Varianta cu benzi Velcro a fotoliului permite ajustarea spătarului şi reglarea rigidităţii acestuia pentru o şedere comodă a utilizatorului
 
Suportul pentru picioare al fotoliului rulant cu antrenare manuală Kuschall este înclinat la 75 (standard), respectiv 85 şi 90 – în variantă opţională pentru a asigura confort optim în timpul deplasării şi pentru a reduce lungimea fotoliului
 
Opţional, șezutul fotoliului Kuschall poate fi prevăzut cu o pernă detaşabilă din burete, pentru a oferi utilizatorului un confort sporit
Sunt prevăzute diferite poziţii unghiulare pentru ansamblul şezut - spătar (distanţa maximă faţă de orizontală fiind 7 cm)
 
Suportul pentru picioare şi cadrul pentru şezut şi spătar se pot executa opţional din carbon (în vederea reducerii greutăţii proprii la aproximativ 10,7 kg - cu 600 g mai uşor)
 
Atât roţile din faţa scaunului rulant din gama Kuschall, cât şi cele din spate sunt executate din cauciuc şi au diferite diametre şi grosimi; cele din spate pot fi solide sau cu cameră de aer
 
Scaunul rulant cu antrenare manuală Kuschall este dotat cu următoarele elemente componente: apărători pentru roţi de diferite forme şi dimensiuni, ochi de pisică, pompă manuală (standard) sau electrică (opţional) pentru umflarea roţilor, trusă de scule, support pentru picioare monobloc, support pentru susţinerea gambelor
 
pentru creşterea siguranţei utilizatorului, roţile din spate ale scaunului rulant Kuschall sunt echipate cu frâne de staţionare cu acţionare manuală prevăzute lateral (standard) sau poziţionate sub şezut (opţional)
 
prin înlocuirea roţilor prevăzute cu cercuri de antrenare şi dotarea cu mânere pentru însoţitor, scaunul rulant cu antrenare manuală Kuschall poate fi adaptat cu uşurinţă la varianta asistată în funcţie de opţiunea utilizatorului, scaunul rulant cu antrenare manuală Kuschall poate fi însoţit de următoarele accesorii: roţi anti - răsturnare reglabile (pentru creşterea siguranţei la depăşirea obstacolelor), suporţi pentru braţe, cronometru, apărători pentru spiţe, pârghie pentru depăşirea obstacolelor (pentru însoţitor), suport pentru fixarea diferitelor obiecte (cârjă, baston, umbrelă etc.)
 
Scaunul rulant cu antrenare manuală Kuschall este disponibil în două variante: cu o axă (tip standard sau opţional cu sistem Vario - Ax sau cu axa din carbon), respectiv cu două axe (cea de-a doua axă fiind tip standard sau opţional cu sistem Vario-Ax) care permite înclinaţii ale roţilor din spate la diferite unghiuri; sistemul opţional Vario - Ax face posibilă reglarea individuală a înclinaţiei roţilor, ceea ce duce la îmbunătăţirea manevrabilităţii fotoliului, iar noua variantă din aluminiu contribuie la scăderea greutătii cu 36%
 
Toate aceste caracteristici fac din fotoliul rulant cu antrenare manuală Kuschall un model unic, care îmbină excelent confortul în timpul deplasării cu designul dispozitivului şi uşurinţa în manevrare.
 
Centrul Ortopedica este unul dintre principalii jucători pe piața românească a dispozitivelor medicale, cu un nume foarte puternic, fiind un rezultat al creșterii dinamice și consistente a calității produselor și a serviciilor profesionale oferite pacienților.
Cresterea și puterea numelui Ortopedica se bazează pe un scop foarte simplu: de a oferi oamenilor mai multa mobilitate și independență - un scop posibil azi datorită tehnologiei utilizate de Centrul Ortopedica.
 
Centrul Ortopedica furnizează dispozitive medicale prin Sistemul Național de Asigurări de Sănătate, pacienții putând să beneficieze de compensare pentru dispozitivele solicitate. Prin punctele sale de lucru, Centrul Ortopedica este aproape de toți pacienții săi pentru a-i servi cu profesionalism și promptitudine.
 
Misiunea activității Centrului Ortopedica și a întregii echipe este de a îmbunătații calitatea vieții persoanelor cu mobilitate limitată.
Mai multe informații despre dispozitivele medicale puse la dispoziție de Centrul Ortopedica aflați pe www.ortopedica.ro

Un material video despre fotoliile oferite de Centrul Ortopedica poate fi urmărit aici

Acesta este un material publicitar. Informaţiile furnizate aparţin persoanei intervievate. Pentru orice problemă de sănătate adresaţi-vă medicului.