Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Joi, 21 iun 2018      21:25
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ce trebuie sa ai in vedere daca vrei sa cumperi un ham sau un port bebe

Ce trebuie sa ai in vedere daca vrei sa cumperi un ham sau un port bebe

06 iulie 2015    
Hamul şi port bebe-ul au devenit indispensabile în casa unei familii cu un nou-născut.
 
Hamul şi port bebe-ul sunt confortabile şi permit părintelui să aibă o mai mare grijă de cel mic în timp ce întreprind şi alte activităţi, motive pentru care majoritatea proaspeţilor părinţi se grăbesc să achiziţioneze un astfel de accesoriu. Cu toate acestea, hamul şi port bebe-ul trebuie alese cu grijă! Nu vă grăbiţi să alegeţi cel mai modern model sau cel mai frumos colorat deoarece acestea sunt doar aspecte secundare de care trebuie să ţineţi cont atunci când achiziţionaţi un ham pentru bebeluş sau un port bebe.
 
Hamul şi port bebe-ul trebuie să fie verificate cu mare atenţie înainte de a fi achiziţionate, astfel încât să fie confortabile şi sigure pentru bebeluş.
 

Sfaturi pentru alegerea unui ham sau a unui port bebe

 
Când se pune problema să alegem un ham sau un port bebe trebuie să tragem uşor de curele, să verificăm cataramele şi cusăturile pentru a ne asigura că nu există riscul să cedeze sub greutatea bebeluşului.
 
Hamul sau port bebe-ul trebuie să fie confortabile şi pentru părinte. Curelele trebuie să fie late, pentru a distribui cât mai bine greutatea bebeluşului. Astfel este înlăturat pericolul durerilor de spate şi de umeri. În acelaşi timp, curelele trebuie să fie suficient de lungi pentru a fi reglate, astfel încât ele să fie purtate de mai multe persoane. Majoritatea hamurilor au această caracterisitică.
 
Port bebe-ul trebuie să fie confortabil pentru bebeluş. Orificiile din scăunelul hamului prin care ies picioarele bebeluşului trebuie să fie elastice şi din material moale. Trebuie să fie totuşi destul de lejere pentru a nu strânge picioruşele copilului. Prea mult material în căptuşeala port bebe-ului nu este bun deoarece bebeluşul nu trebuie să se piardă între faldurile acestuia.
 
Port bebe-ul este bine să fie confecţionat din bumbac pentru că este moale, lasă aerul să circule şi este călduros, calităţi care recomandă bumbacul drept cel mai bun material pentru acest tip de articol.
 
Port bebe-ul trebuie să fie dotat cu suport căptuşit pentru cap. În cazul în care bebeluşul adoarme trebuie să stea confortabil.
 
Hamul trebuie să poată fi pus şi dat jos fără probleme. Este bine ca hamul sau port bebe-ul să fie astfel construit încât să poată fi manevrat cu o singură mână. Scăunelul hamului sau port bebe-ului poate fi, la unele modele, detaşat uşor de curele. Astfel, bebeluşul poate fi pus în cărucior sau în scaunul de maşină fără a fi nevoie să îl trezeşti.
 
Hamul sau port bebe-ul trebuie să aibă o căptuşeală confecţionată dintr-un material bun şi pentru zilele friguroase de iarnă şi pentru cele călduroase de vară.   
Deosebit de important este ca hamul sau port bebe-ul să poată fi uşor de spălat. Este exclus ca acest tip de articol să rămână curat foarte mult timp, mai ales în locurile în care materialul face cute.
 
Hamul sau port bebe-ul trebuie să permită adoptarea mai multor poziţii în interiorul său. Dacă bebeluşul este foarte mic, va sta în poziţie fetală atunci când va dormi. Într-un ham, bebeluşii curioşi vor sta cu faţa spre exterior ca nişte mici pui de cangur, un copil mai mare va sta într-o parte.
 
Un ham sau un port bebe bun este unul care permite poziţionarea bebeluşului cu faţa spre părinte, atunci când părintele vrea ca micuţul să fie liniştit sau să doarmă şi cu faţa spre exterior, atunci când micuţul este alert pentru a putea observa ce se întâmplă în jur.