Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      08:06
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Febra la bebelusi

Febra la bebelusi

06 iulie 2015    
Febra la bebeluşi este principalul motiv de îngrijorare în rândul părinţilor.
 
În primele luni de viaţă ale copilului, febra ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru orice părinte, deoarece organismul încă nematurizat al bebeluşului nu este capabil să lupte împotriva infecţiilor.
 

Temperatura normală la sugari

 
Temperatura normală la bebeluşi, în primele luni de viaţă, este de 37 – 37,5 grade. Poţi verifica temperatura corpului micuţului tău prin folosirea unui termometru medical auricular sau a unuia rectal. Dacă temperatura depăşeşte nivelul de 38 de grade, bebeluşul tău are febră. În acest caz, va trebui să aplici unele măsuri speciale sau să soliciţi ajutorul medicului în cazul în care febra continuă să crească.
 

Febra la bebeluşi - Cauzele apariţiei

 
Febra la bebeluşi este cauzată, de cele mai multe ori, de existenţa unei infecţii. Fie că este vorba de o infecţie respiratorie (răceală, gripă, bronşită, pneumonie etc), fie că este una de natură digestivă sau intestinală, aplicarea primelor forme de tratament este esenţială.
 
Febra la bebeluşi poate fi provocată, de asemenea, şi expunerea excesivă la căldură sau la soare (temperatura depăşeşte limitele normale în special în cazul insolaţiei).
 
Pot exista, însă, numeroase alte cauze ale febrei. Dacă aceasta persistă pentru o perioadă lungă de timp, sau revine la intervale regulate, este posibil ca bebeluşul să sufere de o afecţiune mai gravă, care necesită tratament specializat.
 

Febra la bebeluşi - Tratamentul 

 
Tratamentul febrei la bebeluşi este esenţial, în special, atunci când febra este însoţită de erupţii cutanate, diaree sau vărsături.
 
Tratarea febrei se poate face acasă, atunci când simptomele nu sunt foarte severe sau la cabinetul medicului pediatru când manifestările sunt acute.
 
Tratamentul febrei la bebeluşi aplicat în ambulatoriu, la domiciliu, presupune, în primul rând, administrarea unor medicamente antitermice uşoare, care pot fi procurate din farmacie. Dincolo de medicaţie, sunt recomandate şi băile călduţe, hidratarea micuţului şi aerisirea camerei în care doarme.
 
Nu este indicat să îmbrăcaţi copilul foarte gros atunci când are febră şi nici să îi faceţi frecţie cu alcool sau oţet!
 
Pielea bebeluşilor este foarte sensibilă şi prin contactul cu astfel de substanţe se poate irita sau mirosul puternic poate duce la apariţia unor dificultăţi de respiraţie. În cazurile în care temperatura nu scade iar copilul continuă să se simtă rău, nu ezita să soliciţi sprijinul medicului pediatru.
 
Febra la bebeluşi poate fi provocată de o afecţiune serioasă care necesită îngrijiri speciale, ce nu pot fi acordate acasă. Nu uita că netratată, temperatura crescută la bebeluşi poate duce la convulsii febrile!