Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      12:38
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Masajul bebelusului – momentul de afectiune dintre mami si bebe

Masajul bebelusului – momentul de afectiune dintre mami si bebe

06 august 2015    
Masajul bebeluşului îmbunătăţeşte legăturile emoţionale dintre mamă şi copil. În plus, masajul bebeluşului are rol calmant, îmbunătăţeşte somnul şi digestia.
 
Masajul bebeluşului este, de asemenea, şi un mod minunant pentru taţi, surori, bunici sau alte persoane apropiate de a petrece momente speciale cu noul membru al familiei.
 
În plus, cercetările au arătat că un masaj uşor ajută bebeluşii prematuri să crească şi să se dezvolte.
 
Potrivit unui studiu, bebeluşii prematuri care au fost masaţi de trei ori pe zi timp de zece zile au câştigat cu aproape 50% mai mult în greutate, au fost mai activi şi mai alerţi, şi au fost eliberaţi din spital cu şase zile mai devreme decât ceilalţi bebeluşi prematuri.

Alegeţi momentul potrivit pentru masarea bebeluşului

Cel mai indicat este să aşteptaţi un moment când sunteţi relaxat, liniştit şi sigur că nu veţi fi întrerupt. Nu îi faceţi masaj bebeluşului dacă sunteţi iritat sau agitat deoarece copilul vă va simţi şi va deveni agitat. De asemenea, nu îi faceţi masaj bebeluşului dacă are stomacul plin sau dacă îi este foame.

Căutaţi cea mai bună poziţie pentru masarea bebeluşului

Întindeţi pe pat un prosop peste care aşezaţi bebeluşul şi asiguraţi-vă că staţi confortabil. În cameră nu trebuie să fie o temperatură mai rece de 24 de grade Celsius.
 
Vorbiţi-i sau cântaţi-i bebeluşului. În timp realizaţi masajul bebeluşului puteţi pune muzică. Astfel vă puteţi bucura amândoi de o muzică liniştitoare pe fundal.

Folosiţi cele mai bune uleiuri de masaj pentru bebeluşi 

Uleiurile naturale sunt cele mai potrivite. Puteţi alege ulei de migdale sau oricare alt ulei vegetal parfumat cu câteva picături de ulei aromatizat precum lămâie, vanilie sau lavandă. Toarnă câteva picături între palme şi aşteaptă să se încălzească înainte de a masa bebeluşul. Nu folosi ulei pe faţă sau cap.

Asiguraţi confortul bebeluşului în timpul masajului 

Este important să respectaţi spaţiul şi integritatea copilului dumneavostră. Cereţi-i permisiunea, chiar dacă acesta nu vă poate da încă un acord verbal. În acelaşi timp, opriţi-vă dacă vi se pare că îl suprastimulaţi.
 
Un nou-născut se bucură de masaj timp de numai 2 până la 5 minute, în timp ce unui bebeluş în vârstă de peste două luni, i-ar putea plăcea un masaj mai elaborat.

Cum se face masajul?

1.       Începeţi prin a face cercuri mici pe capul copilului. Apoi, neteziţi-i fruntea cu degetele mari de la ambele mâini apăsând uşor spre exterior, ca şi cum aţi îndrepta paginile unei cărţi. Continuaţi cu cercuri mici în jurul maxilarului. Masajul în jurul gurii îi poate da bebeluşului dumneavostră un sentiment de confort în timpul dentiţiei;
2.       Încălziţi ulei în mâini, apoi masaţi pieptul bebeluşului;
3.       Rotiţi fiecare braţ între mâinile dumneavostră, după care deschideţi si masaţi fiecare degeţel în parte;
4.       Masaţi burtica prin mişcări succesive ale mâinilor, din partea dreaptă a bebeluşului către stânga;
5.       Rotiţi şi masaţi fiecare picior între mâinile dumneavoatră;
6.       Masaţi spatele bebeluşului prin mişcări „înainte-înapoi” mai întâi pe înălţime şi apoi pe laţime, urmând liniile corpului, de la umeri până la picioare. Întotdeauna păstraţi o mână pe bebeluşul dumneavostră.
 
Terminaţi cu un sărut afectuos să crească mare şi sănătos!