Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Joi, 24 mai 2018      11:32
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Reflexele innascute ale bebelusilor

Reflexele innascute ale bebelusilor

06 iulie 2015    
Când apar pe lume, bebeluşii au mai multe reflexe înnăscute.
 
În cele mai multe cazuri, funcţia lor este clară. Ele ajută bebeluşul să se adapteze la viaţa din afara uterului înainte ca el să fie capabil în mod conştient să ia decizii. O parte din aceste reflexe înnăscute însă dispar după primele luni de viaţă.
 
Deşi majoritatea acestor reflexe înnăscute sunt evidente, unele nu pot fi observate decât dacă le urmăriţi în mod special. Iată câteva dintre cele mai comune reflexe ale bebeluşilor:
 

Reflexul de supt

 
Instinctul de supt apare la bebeluş încă din primele ore de viaţă, asigurându-i astfel posibilitatea de a se hrăni. Cu cât bebeluşul intră în contact cu sânul mamei mai repede, cu atât mai mult va fi stimulat acest reflex. În cazul copiilor prematuri reflexul suptului poate lipsi, fiind necesară învăţarea lui cu multă răbdare şi atenţie din partea mamei.
 

Reflexul MORO

 
Când este speriat sau mutat brusc într-o altă poziţie (cum se întâmplă în cazul unei căzături), bebeluşii îşi întind instinctiv braţele, picioarele şi gâtul ca şi cum ar încerca să caute un obiect de sprijin de care să apuce. Acest reflex mai este numit şi de apărare, fiind generat de puternici stimuli tactili, vizuali şi auditivi.
 

Reflexul de păşire

 
Dacă menţineţi bebeluşul în poziţie verticală, sprijinindu-i trupul şi capul, el va începe să păşească ca şi cum ar vrea să meargă. Partea ciudată este că acest reflex înnăscut dispare la aproximativ 2 luni şi nu reapare decât atunci când copilul este pregătit să meargă, câteva luni mai târziu.
 

Reflexul de orientare

 
Acesta este unul dintre cele mai evidente reflexe pentru mămici. Când bebeluşul este atins uşor sau mângâiat pe unul din obraji, el întoarce capul în direcţia respectivă. Bebeluşul se orientează astfel în direcţia stimulului şi începe să caute sânul mamei pentru a se hrăni.
 

Reflexul Babinski

Când piciorul unui bebeluş este mângâiat, el îşi va ridica degetul mare, iar celelalte degete le va desface ca pe un evantai. Nu există o explicaţie exactă a acestui reflex. El dispare după primele 4 luni.