Info SănătateaTV.ro: Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului
Vineri, 21 sep 2018      08:44
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Aproximativ 40% din populatia generala dezvolta astenie de primavara

Aproximativ 40% din populatia generala dezvolta astenie de primavara

14 august 2015    
Astenia de primăvară este o stare care se instalează o dată cu schimbarea vremii, organismul fiind nevoit să se adapteze unui nou ciclu. În anotimpul rece, oamenii trec printr-o perioadă de letargie, o stare mai greu de suportat, iar primăvara, organismul acestora revine la viață asemenea naturii care renaște, a precizat dr. Manuela Păduraru, psiholog în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, din București.

Astenia de primăvară – Semne și Simptome

În ceea ce privește simptomatologia, astenia de primăvară se instalează brusc, odată cu creșterea luminii. Astfel, cu cât luminozitatea este mai mare, cu atât efectul este mai brusc asupra organismului.
 
Astenia de primăvară se manifestă prin amețeli, dureri de cap, anxietate, stare generală proastă și prin lipsă de viață. 
 
Astenia de primăvară este numită de cele mai multe ori ca fiind o depresie incipientă, deoarece aceleași simptome se regăsesc și în simptomatologie depresiei. Însă astenia de primăvară nu poate fi considerată o depresie ca atare, dar netrată corespunzător sau neabordată corespunzător poate duce la depresie.

Astenia de primăvară – Modalități de combatere

Principala modalitate de combatere a asteniei de primăvară este alimențatia corespunzătoare. Prin urmare persoanele care suferă de astenie de primăvară trebuie să adopte o alimentație bogată în fructe, legume și apă. De asemenea, dr. Manuela Păduraru recomandă oamenilor să facă mult sport, să se plimbe prin natură cu prietenii și cel mai important să evite utilizarea calculatorului și a internetului.
 
În ceea ce privește mijloacele terapeutice,cum ar fi psihoterapia, sunt recomandate doar în situația în care se instalează depresia, și atunci când astenia apare brusc iatpacientul suferă atacuri de panică.
 
Din punct de vedere statistic, medicul specialist susține că aproximativ 40% din populația generală suferă odată cu trecerea de la un anotimp la altul, de astenie de primăvară.

Cum ne dăm seama că este vorba despre astenia de primăvară și nu despre o altă afecțiune?

Astenia de primăvară se recunoaște printr-o bună informare a individului, pentru că oamenii informații știu că trecerea de la un anotimp la altul, în speță  de la iarnă la primăvară, toate simptomele însoțesc de regulă o astenie de primăvară.
 
Astenia de primăvară durează în funcție de persoană, de la câteva zile până la câteva săptămâni. Mai exact astenia de primăvară durează mai mult în cazul persoanelor care se panichează, care se sperie foarte tare și care duc o viață sedentară.  

Astenia de primă vară – Prevenție

Astenia de primăvară nu poate fi prevenită. ”A preveni astenia de primăvară este ca atunci când o femeie trebuie să nască și ne gândim cum să prevenim nașterea, ori naștere fără dureri nu există , așa că e indicat să suferim puțin, e o curățire a organismului.”, a declarat dr. Manuela Păduraru într-un interviu pentru Sănătatea TV.

 
Sanatateatv.ro