Info SănătateaTV.ro: Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate
Miercuri, 15 aug 2018      09:36
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Astenia de primavara poate fi combatuta cu ajutorul psihoterapiei

Astenia de primavara poate fi combatuta cu ajutorul psihoterapiei

14 august 2015    
"În anotimpul rece, oamenii trec printr-o perioadă de letargie, o stare mai greu de suportat, iar primăvara, organismul acestora revine la viață asemenea naturii care renaște.", a precizat dr. Manuela Păduraru, psiholog în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, din București, în cadrul unui interviu pentru Sănătatea TV.

Astenia de primăvară – Semne și Simptome

Astenia de primăvară se instalează brusc odată cu creșterea luminii. Astfel, cu cât luminozitatea este mai mare, cu atât efectul este mai brusc asupra organismului.
 
Astenia de primăvară se manifestă prin amețeli, dureri de cap, anxietate, stare generală proastă și prin lipsă de viață. Astenia de primăvară este numită de cele mai multe ori ca fiind o depresie incipientă, deoarece aceleași simptome se regăsesc și în simptomatologia depresiei.
Astenia de primăvară nu poate fi considerată o depresie ca atare, dar netrată corespunzător sau neabordată corespunzător poate duce la depresie.

Astenia de primăvară – Tratament

Astenia de primăvară sau tulburarea de adaptare a organismului la schimbările naturii poate fi combătută printr-o alimentație bogată în fructe și legume proaspete, prin sport și prin odihnă. Pentru cei care doresc să vadă rezultate vizibile și rapide, și care vor să evite depresia și atacul de panică, dr. Manuela Păduraru recomandă ședințele de psihoterapie.
 
”Prin psihoterapie putem susține foarte ușor și depresia și chiar atacurile de panică, dacă au loc, odată cu instalarea asteniei de primăvară. De obicei poate da atacuri de panică, pentru că instalându-se brusc, pacientul se sperie și intră într-un soi de panică.”, a subliniat dr. Manuela Păduraru.
 
De asemenea, dr. Manuela Păduraru le recomandă oamenilor să se adreseze unui medic specialist atunci când au stări de anxietate, de depresie, stări care se asociază cu debutul asteniei de primăvară.
 
”La noi în România ideea de a merge la psiholog este rămasă undeva într-un alt secol. E o cutumă cum că, dacă te duci la psiholog ești nebun, ori a merge la psiholog nu e un lucru rău, e din contră un lucru pozitiv, o posibilitate de renaștere, de cunoaștere, însăși psihoterapia este o cunoaștere a noastră, a propriei persoane, privind diverse paliere.”, a evidențiat dr. Manuela Păduraru.
 
Psihoterapia este de mai multe tipuri, unul dintre acestea fiind terapia analitică jungiană, care constă în lucrul cu simbolurile, lucrul cu inconștientul. În acest sens, destul de des este utilizată metoda terapeutică sandplay, adică jocul cu nisipul. În dotarea acestei metode face parte o cutie cu nisip, cu interiorul albastru, care simbolizează inconștientul. În cadrul acestei terapii se lucrează cu foarte multe simboluri, așezate într-un fel anume. De asemenea se poate lucra chiar și fără miniaturi, doar cu nisipul uscat sau ud.  
 
Un material video despre acest subiect găsiți aici

 
Sanatateatv.ro