Info SănătateaTV.ro: Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate
Miercuri, 15 aug 2018      09:34
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Risc mult mai mare de esecuri majore pentru copiii cu o slaba stapanire de sine

Risc mult mai mare de esecuri majore pentru copiii cu o slaba stapanire de sine

06 august 2015    

Copiii reprezintă o categorie de populaţie extrem de vulnerabilă, consecinţele unor afecţiuni sau traume în copilărie putându-i afecta mult mai mult la vârsta adultă.

Aşa se întâmplă şi în cazul copiilor care nu dau dovadă de o bună stăpânire de sine, potrivit specialiştilor. Mai exact, această stăpânire de sine trebuie să fie puternică în jurul vârstei de trei ani.

În caz contrar, cercetătorii au arătat, în urma unor studii efectuate, că astfel de copii au un risc foarte mare de a se confrunta cu eşecuri majore, precum probleme de sănătate, dificultăţi financiare, cazier judiciar şi chiar dependenţă de droguri când vor deveni adulţi, mai exact în jurul vârstei de 32 de ani.

Stăpânirea de sine – Criterii de evaluare

Potrivit cercetătorilor de la o prestigioasă universitate din Carolina de Nord, pentru a verifica cât de puternică este stăpânirea de sine a unui copil trebuie urmat un program de monitorizare pe o perioadă îndelungată de timp şi, în acelaşi timp, trebuie urmată o serie de criterii de evaluare.
 
Printre aceste criterii se numără capacitatea respectiv incapacitatea de a-şi stăpâni furia, dificultăţile în îndeplinirea sarcinilor primite, lipsa perseverenţei în atingerea scopurilor, tendinţa de a acţiona fără a gândi şi a analiza situaţia înainte şi testarea răbdării. Totodată se au în vedere şi starea de agitaţie, lipsa de scrupule şi hiperactivitatea.

Slaba stăpânire de sine generează probleme pe termen lung

În cazul în care copii nu răspund în mod corespunzător acestor criterii de evaluare, atunci, la vârsta adultă, se vor confrunta cu probleme serioase.
 
Potrivit cercetătorilor care au realizat un astfel de studiu, odată ajunşi la vârsta adultă aceşti copii au suferit fie de boli sexuale transmisibile, hipertensiune, obezitate fie de probleme respiratorii şi colesterol ridicat. Pe de altă parte, astfel de persoane vor întâmpina probleme mari în ceea ce priveşte administrarea veniturilor. Şi asta din cauza incapacităţii de a gândi pe termen lung, dar şi din cauza impulsivităţii.

Copiii cu o slabă stăpânire de sine pot ajunge părinţi celibatari

Un alt risc la care îi supune slaba stăpânire de sine este acela ca aceşti copii să devină la vârsta adultă părinţi celibatari. De asemenea se pot transforma în persoane alcoolice, fumătoare şi consumatoare de substanţe interzise extrem de puternice, mai arată cercetătorii.
 
În acelaşi timp, slaba stăpânire de sine a copilului este un risc şi în ceea ce priveşte comportamentul cu ceilalţi oameni din jurul său, acesta tinzând să aibă în jurul vârstei de 12 ani un comportament antisocial.
 
Pentru a preveni astfel de riscuri, recomandat este ca astfel de copii să fie monitorizaţi încă de mici şi supuşi unor terapii, psihologii având un rol esenţial în eliminarea problemelor majore pe termen lung. Mai mult, copiii cu o slabă stăpânire de sine trebuie sprijiniţi, încurajaţi şi stimulaţi în vederea creşterii puterii stăpânirii de sine.
 

 
Sanatateatv.ro