Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic
Vineri, 25 mai 2018      03:24
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Tulburarea acuta de stres

Tulburarea acuta de stres

28 iulie 2015    
Tulburarea acută de stres este o tulburare de anxietate caracterizată printr-un grup de simptome disociative şi anxioase ce apar în urma unui eveniment traumatic.
 
Tulburarea acută de stres este cauzată de expunerea la o traumă, definită ca un factor care cauzează frica intensă, situaţiile în care viaţa este pusă în pericol sau au loc răniri ale propriei sau altor persoane.

Tulburarea acută de stres - Simptome

Simptomele tulburării acute de stres includ o combinaţie de mai multe manifestări disociative şi anxioase, asociate cu evitarea elementelor care aduc aminte de evenimentul traumatic.
 
Manifestările disociative cuprind detaşare emoţională, pierderi temporare de memorie, depersonalizare şi derealizare. Printre simptomele anxioase sunt iritabilitatea, neliniştea psihică, tulburările de somn, incapacitatea de concentrare.

Tulburarea acută de stres - Diagnostic

Diagnosticul tulburării acute de stres se bazează pe o îmbinare între istoricul pacientului şi examenul fizic, care exclude alte cauze posibile ale anxietăţii, elementul principal îl reprezintă evenimentul traumatic ce a avut loc la maxim o lună înainte de instalarea simptomelor.
 
Dacă simptomele pacientului sunt suficient de intense pentru a tulbura activităţile zilnice şi durează mai mult de o lună, diagnosticul poate fi schimbat în tulburare de stres posttraumatic.

Tulburarea acută de stres - Tratament

Tratamentul tulburării acute de stres cuprinde are la bază o combinaţie între medicamente antidepresante şi psihoterapie pe termen scurt. Ca tratament alternativ se mai poate folosi psihoterapia pe termen scurt.
 
Durata tratamentului este influenţat de severitatea şi durata traumei, dar si de impactul pe care l-a avut acesta asupra pacientului. De asemenea, sunt şanse mai mari de recuperare pentru pacienţii care între evenimentul traumatic şi debutul simptomelor s-a scurs o perioadă scurtă de timp, s-a acordat tratament imediat şi suport social adecvat.