Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Sâmbătă, 26 mai 2018      12:09
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ozonoterapia intradiscală necesită un timp scurt de internare

Ozonoterapia intradiscală necesită un timp scurt de internare

09 martie 2011    

Ozonoterapia este o un tip de intervenţie minim invazivă practicată de dr. Rareş Nechifor, medic specialist în radiologie intervenţională la Centrul Medical Hemodinamicşi care vine în sprijinul pacientului prin tehnologia avansată de care dispune şi prin timpul de internare şi recuperare foarte mic. Potrivit dr. Rareş Nechifor, medic specialist în radiologie intervenţională la Centrul Medical Hemodinamic, “ozonoterapia intradiscală tratează protruzia discală, hernia de disc, deci deformarea discului intervertebral cu apăsarea discului pe nerv. De aici porneşte o serie de probleme, precum durere, tulburări senzoriale la nivelul spatelui sau a piciorului”.

Ozonoterapia intradiscală, o încărcare locală cu ozon
 
Ozonoterapia intradiscală este o intervenţie foarte uşoară şi durează mai puţin de o jumătate de oră. În tot acest timp, pacientul este treaz, iar intervenţia constă mai exact într-o puncţie a discului vertebral. „Pentru pacient este practic o injecţie la nivelul spatelui, anestezia este locală, cu xilină. Intervenţia se face sub control imagistic, acul de puncţie fiind condus sub control angiografic până la nivelul discului intervertebral. Odată ajuns acul la acel nivel, se injectează ozonul intradiscal şi în jurul discului, apoi se face o încărcare locală cu ozon după care se scoate acul”, a explicat dr. Rareş Nechifor, medic specialist în radiologie intervenţională la Centrul Medical Hemodinamic. De altfel, pentru ozonoterapia discală se foloseşte un ac foarte fin, 21G, iar tubul este aşezat în aşa fel încât să existe un traiect până la nivelul discului afectat.
 
Efectul tratamentului se instalează progresiv
 
După intervenţie pacientul e condus în salon, unde râmâne două sau trei ore, după care poate să meargă acasă, pe propriile picioare. Seara are voie să facă duş, să îşi dea jos pansamentul şi să lase zona descoperită deoarece nu mai prezintă niciun risc. În ceea ce priveşte efectul tratamentului, acesta „nu se cunoaşte imediat, ci se vede cam în două sau trei săptămâni de la intervenţie. Este un efect chimic, local, care se instalează progresiv”, a mai explicat dr. Rareş Nechifor, medic specialist în radiologie intervenţională la Centrul Medical Hemodinamic.
 
Cine poate apela la ozonoterapie intradiscală
 
Potrivit dr. Rareş Nechifor, medic specialist în radiologie intervenţională la Centrul Medical Hemodinamic, pentru ozonoterapia intradiscală au indicaţie diverşi pacienţi, respectiv de la cei mai tineri până la cei mai în vârstă. Însă aceştia din urmă beneficiază cel mai mult de ozoterapia intradiscală şi foraminală pentru că la această categorie de persoane există probleme numeroase, multiple, locale, la nivelul coloanei şi care duc la o suferinţă şi la o durere persistenţă, ce nu mai trece cu niciun fel de tratament medicamentos sau cu fizioterapie. Pe de altă parte, potrivit dr. Rareş Nechifor, medic specialist, aceşti pacienţi, de cele mai multe ori, nu pot să beneficienze de un tratament chirurgical. Şi asta din cauza riscului operator, a anesteziei şi a leziunilor multiple întrucât nu există un singur disc afectat, ci mai multe şi atunci nu se poate interveni şi nu se poate opera, a mai subliniat medicul specialist în radiologie intervenţională de la
 
Centrul Medical Hemodinamic, dr. Rareş Nechifor
 
Centrul Medical Hemodinamic este o companie specializată în domeniul radiologiei şi cardiologiei intervenţionale, oferind servicii unice în România atât de diagnosticare, cât şi de terapie. Echipamentul ultramodern şi personalul medical profesionist asigură că pacienţii vor avea întotdeauna parte de cea mai bună îngrijire medicală. Specialiştii de la Centrul Medical Hemodinamic sunt mereu la curent cu ultimele descoperiri din domeniul medical şi doresc să utilizeze toate aceste noutăţi ştiinţifice şi tehnologice pentru a garanta sănătatea celor care apelează la serviciile oferite de Centru.
 
Hemodinamic pune la dispoziţia pacienţilor nu numai aparatură medicală de ultimă generaţie, ci şi o echipă eficientă şi experimentată de medici specialişti care pun pe primul loc sănătatea şi responsabilitatea faţă de pacienţi. Echipa Hemodinamic crede în devotament şi responsabilitate faţă de pacienţii săi, asumându-şi misiunea de a utiliza în permanenţă expertiza şi experienţa de care dispune pentru sănătatea pacienţilor săi.

Materialul video aferent acestui articol poate fi vizionat aici

Acesta este un material publicitar. Informaţiile furnizate aparţin persoanei intervievate. Pentru orice problemă de sănătate adresaţi-vă medicului.