Info SănătateaTV.ro: Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Mari români și invențiile lor. Despre Victor Babeș, la mall Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Mari români și invențiile lor. Despre Victor Babeș, la mall Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Mari români și invențiile lor. Despre Victor Babeș, la mall
Joi, 20 sep 2018      20:36
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Discromia dentară, o problemă des întâlnită

Discromia dentară, o problemă des întâlnită

17 februarie 2011    

Discromiile dentare sau colorarea dinţilor sunt cele mai întâlnite disfuncţii fizionomice, care îi determină pe pacienţi să apeleze la tratamente estetice, mai ales atunci când le provoacă o stare de disconfort în momentul în care vorbesc sau zâmbesc. Însă, înainte de a se apela la o metodă de albire a dinţilor este important să se identifice cauza exactă a colorării dinţilor. Pierderea culorii albe, naturale a dinţilor este cauzată în principal de infiltrarea unor substanţe sub smalţul dinţilor. În funcţie de substanţa infiltrată, dinţii pot deveni galbeni sau galbeni-maronii, gri sau gri-negru. De asemenea, discromia dentară se poate identifica şi prin apariţia unor pete albe pe suprafaţa dinţilor.  

Discromiile dentare - Cauze
 
Discromiile dentare pot fi cauzate de bacteriile care elimină compuşi cu un efect puternic colorant din cavitatea bucală, precum şi de consumul de cafea, ţigări, ceai, vin sau băuturi carbogazoase şi de o igienă orală precară. Totodată, dinţii se pot îngălbeni şi în urma unor tratamente sau medicamentaţii, dar şi a unor lovituri ce cauzează traumă la nivelul dintelui sau a pulpei dentare. Dar această consecinţă a unor produse, care colorează dinţii şi dau un aspect neplăcut, poate fi înlăturată dacă se respectă o curăţare dentară profesionistă. În acelaşi timp, discromiile dentare pot fi cauzate şi de alţi factori ce apar în timpul formării smalţului dentar, cum ar fi cauzele genetice, lipsa vitaminelor A şi B din organism sau ingerarea unei cantităţi mari de flour în timpul copilăriei. În acest caz se poate apela la produsele de albire. Pe de altă parte, răspunzătoare de apariţia discromiei dentare este şi înaintarea în vârstă, care contribuie la o modificare a structurii minerale a dinţilor.
 
Discromiile dentare pot fi prevenite
 
Colorarea dinţilor sau discromiile dentare pot fi prevenite dacă se are în vedere o igienă orală corespunzătoare, adică un periaj corect de trei ori pe zi, utilizarea aţei dentare şi a apei de gură în mod regulat, precum şi utilizarea produselor de albire la anumite intervale de timp. În acelaşi timp, medicii stomatologi recomandă evitarea medicamentelor, în special a antibioticelor care pot conduce la discromii dentare, dar şi a alimentelor şi băuturilor ce conţin substanţe ce colorează dinţii. Dea semenea, o altă modalitate de a preveni îngălbenirea dinţilor este, în cazul fumătorilor, renunţatul la fumat.
 
Discromiile dentare – Tratament
 
Aceste disfuncţii fizionomice, discromiile dentare, pot fi tratate şi de persoana afectată, în cazul în care nu sunt situaţii grave. Astfel, periajul corect de trei ori pe zi, folosirea aţei dentare şi a apei de gură, folosirea unei paste de dinţi cu efect de albire şi a gumei de mestecat fără zahăr, precum şi perierea dinţilor imediat după consumul de băuturi sau alimente ce conţin substanţe ce colorează dinţii sunt cele mai simple metode de a scăpa de dinţii îngălbeniţi şi de a recăpăta un zâmbet frumos. Totodată se poate aplica şi un tratament specializat, ce implică faţetare dentară şi metode avansate de albire dentară în cadrul unui cabinet stomatologic.

 
Sanatateatv.ro