Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic
Vineri, 25 mai 2018      03:31
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Produse de ingrijire destinate pacientilor cu incontinenta urinara

Produse de ingrijire destinate pacientilor cu incontinenta urinara

16 iulie 2015    

 Incontinenţa urinară reprezintă orice pierdere involuntară a urinei. Aceasta poate varia de la pierderea ocazională de urină până la inabilitatea totală de a controla funcţia de continenţă vezicală.

Considerată în special o problemă feminină, această suferinţă nu ocoleşte bărbaţii. Viaţa acestor pacienţi poate fi mult îmbunătăţită prin folosirea unor produse de îngrijire speciale. Asigurarea de produse absorbante de urină pacienţilor le poate permite acestora să participe activ la viaţa socială şi pe piaţa muncii. În consecinţă, pacienţii nu se îndepărtează de restul societăţii şi de familie şi evită complicaţiile aduse de o astfel de afecţiune (escare, iritaţii).

În alegerea unor produse destinate îngrijirii pacienţilor cu incontinenţă urinară trebuie să se ţină cont de mai mulţi factori: timpul de incontinenţă, gravitatea cazului, calitatea produselor, preţul acestora.

Incontinenţa urinară - Produse de îngrijire

Incontinenţa urinară la femei şi bărbaţi poate fi ţinută sub control cu ajutorul produselor speciale: scutece şi tampoane pentru incontinenţă urinară, slip pentru incontinenţă, condoame urinare cu suspensor, paturele absorbante, aleze de protectie a patului, produse de igienă.

Scutecul pentru adult

Cele mai des folosite produse de îngrijire în incontinenţa urinară sunt scutecele pentru adulţi. Scutecele sunt destinate pacienţilor cu incontinenţă severă, de urină şi fecale.
 
Scutecul poate fi folosit atât de către bărbaţi cât şi de către femei.
 
Scutecele pentru incontinenţa urinară sunt destinate în special pacienţilor imobilizaţi la pat sau pacienţilor cu dizabilităţi psihice sau motorii (ex. pacienţi cu Alzheimer).

Slipul pentru incontinenţă severă 

Un alt produs destinat pacienţilor cu incontinenţă urinară este slipul pentru incontinenţa severă de urină şi fecale, asemănător lenjeriei intime. Acesta este dedicat în special persoanelor active, celor care vor să îşi creeze un reflex prin frecventarea toaletei la anumite ore prestabilite, pacienţiilo cu agitaţie psiho-motorie.

Tampoanele pentru incontinenţă urinară

Tampoanele pentru incontinenţa urinară  la femei sunt indicate în incontinenţa uşoară sau moderată, incontinenţa de efort ce apare deseori în timpul sarcinii sau după naştere, incontinenţa imperioasă ca urmare a infecţiilor urinare.
 
Pentru incontinenţa uşoară sau moderată la bărbaţi există tampoane adaptabile anatomiei masculine. Acestea sunt indicate pentru incontinenţa uşoară, incontinenţa imperioasă (senzaţie puternică de a urina), ca urmare a infecţiilor urinare, îngustarea uretrei, adenomului de prostată sau afecţiunilor neurologice.

Condomul urinar

Condomul urinar este indicat în incontinenţa urinară la bărbaţi, fiind potrivit atât pentru zi cât şi pentru noapte. Centura de corp este reglabilă, iar pâlnia componentă pentru penis se poate decupa la mărimea potrivită.
Condomul urinar pentru incontinenţa urinară trebuie spălat zilnic şi curăţat cu o soluţie dezinfectantă.