Pacienţii cu Leucemie Mieloblastică Cronică (LMC) beneficiază în prezent de metode de tratament şi de terapii de calitate, care să îi ajute să îşi prelungească viaţa şi să îmbunătăţească calitatea acesteia. Mai mult decât atât, Asociaţia Română de Cancere Rare (ARCrare) arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Asociaţiei că în 2015 nu mai există liste de aşteptare pentru pacienţii cu LMC.

„Pacienții cu LMC din România sunt pacienți europeni și au acces la tratamente de calitate! În anul 2015 NU mai avem liste de așteptare pentru pacienții cu LMC! (...) Progresele realizate în tratamentul și îngrijirea pacienților au transformat LMC într-o boală în care pacienții, dacă sunt tratați în mod eficient, au șansa de a trăi o viață normală și lungă. Cu toate acestea, există încă multe provocări pentru pacienții cu LMC. Aceste provocări se referă la: acces la terapii de înaltă calitate, diagnosticare timpurie, tratamente conform ghidurilor clinice internaționale, aderarea la terapie, managementul eficient al efectelor secundare, accesul la servicii sociale specializate pot fi abordate doar în parteneriat între pacienți, autorități, furnizorii de servicii medicale și cercetători”, scrie înc omunicatul de presă.

Leucemia Mieloidă Cronică (LMC) este o formă rară de cancer care afectează celulele sângelui şi este caracterizată de o mutație genetică a cromozomilor 9 și 22. Această mutaţie duce la o creștere necontrolată a celulelor albe din sânge.

SănătateaTV.ro