90% dintre elevii bucureșteni știu să folosească corect periuța de dinți și au înțeles că trebuie să se spele de cel puțin două ori pe zi, anunță Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). Rezultatul vine în urma Campaniei de Promovare a Sănătății Orale care s-a desfășurat în grădinițele și școlile din capitală.

Potrivit celor 13 mii de feedback-uri primite de la părinți, 84% dintre copii sunt acum mult mai preocupați de igiena dentară.

În campanie au fost implicați 176 de medici și asistente din cabinetele școlare care i-au îndrumat pe cei 130 de mii de copii din peste cinci mii de clase cum trebuie să se spele corect pe dinți și care sunt beneficiile unei danturi sănătoase.

Copiii au putut să experimenteze tehnicile de periaj pe mulaje speciale și au aflat cum pot fi prevenite cariile. Orele de igienă orală, adaptate pe categorii de vârstă, au inclus și filmulețe atractive. De asemenea, 33.500 de copii din grădinițe au primit kit-uri cu periuță de dinți și clepsidră.

Preșcolarii și elevii beneficiază de controale și tratamente stomatologice gratuite  tot timpul anului, inclusiv în vacanțe, în cabinetele stomatologice, care au fost dotate ultramodern în ultimii doi ani.

Investițiile făcute de Primăria Capitalei în aparatura stomatologică pentru cabinetele școlare se ridică la 700.000 de euro. Copiii pot beficia de sigilări, detartraje, tratarea cariilor și extracții dentare. În perioada septembrie 2018-mai 2019 s-au efectuat 116.118 tratamente și 85.316 consultații stomatologice. 
ASSMB derulează de anul trecut și două mari proiecte pentru copii care prevăd aplicarea aparatelor dentare mobile și fixe. 

Ultimul update: 15 iulie 2019

Autor:

Ștefania Doroftei

Ștefania Doroftei este jurnalist cu experiență în radio, televiziune și presa scrisă.