Numărul donatorilor de sânge din București a crescut cu 5,3% în primele trei luni ale anului, față de aceeași perioadă a anului 2017, informează un comunicat de presă emis de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Astfel, în perioada ianuarie-martie 2018, 14.826 de oameni au donat sânge, în timp ce anul trecut au fost 14.082 de donatori.

47 de spitale de stat și 15 spitale private din București și județul Ilfov au primit sânge de la Centrul de Transfuzie Sanguină.

Donatorii de sânge beneficiază de 7 tichete de masă, o zi liberă, 50% reducere la abonamentul RATB, pe o lună. Donatorii fideli primesc și bilete gratuite la spectacolele organizate de instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Capitalei.

În primul trimestru al acestui an, Primăria Capitalei, prin Direcția de Cultură, Sport și Turism, a oferit donatorilor aproape 1.400 de bilete la spectacole și piese de teatru.

Campania „N-avem sânge!”, inițiată în decembrie 2017, de Primăria Capitalei, prin ASSMB, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină, va continua și în acest an, se mai arată în comunicatul de presă.

SănătateaTV.ro