Venirea primăverii nu aduce cu ea numai renașterea naturii, ci și o stare de oboseală, letargie și lipsă de chef de viață.  Cu alte cuvinte astenia de primăvară.

”Astenia de primăvară este o stare care se instalează odată cu schimbarea vremii. Organismul se adaptează la un nou ciclu de viață. Avem o perioadă de letargie, o stare mai greu de suportat iarna, iar primăvara, așa cum natura renaște așa și organismul capătă viață”, a declarat Manuela Păduraru, psiholog în cadrul Spitalului Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri. 

Astenia de primăvară poate avea diverse cauze şi se poate prezenta sub diferite aspecte.

Ca și simptomatologie astenia se instalează de obicei brusc, odată cu creșterea luminii. Cu cât luminozitatea este mai mare, cu atât efectul este mai brusc asupra organismului. Se manifestă prin amețeli, stare generală proastă, lipsă de chef de viață și apatie.

Pot apărea dureri de cap, stări de vertij, de amețeală și anxietate.

Pentru a trece peste astenia de primăvară este indicat să alegem  un regim alimentar bogat în fibre, vitamine, minerale și antioxidanţi și, bineînțeles, să nu uităm să facem mișcare în fiecare zi, potrivit recomandărilor făcute de psihologul Manuela Păduraru.

Un articol despre ce este astenia de primăvară puteţi citi aici.

SănătateaTV.ro