Inspectorii sanitari de la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) au decis sistarea activității blocului operator și a secției ATI (postoperator) din cadrul Institutului Național de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a anunțat la 19 februarie Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Măsura a fost luată după ce rezultatele de la două seturi de probe biologice prelevate în datele de 12 și 13 februarie au fost neconforme. Primul set de probe a fost colectat în urma unui autocontrol, iar cel de-al doilea – din data de 13 februarie, de către reprezentanții DSPMB din unitatea respectivă.

Două persoane au murit săptămâna trecută la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, în urma infecţiei cu Acinetobacter multirezistent. Alte două persoane sunt infectate și sunt în stare gravă.

Colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB consideră necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere și limitare a infecției cu Acinetobacter în cadrul Institutului „Marius Nasta”. Reluarea activității  în blocul operator va fi posibilă numai  după ce se vor aplica procedurile de curățenie și dezinfecție terminală, anunță Ministerul Sănătății.

Ultimul update: 19 februarie 2019

Autor:

Monica Georgescu

Monica Georgescu este jurnalist medical/de știință.