România va fi gazda celei de-a 26-a Întâlniri Anuale a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice (NEURODIAB) al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD).

„Alegerea României ca și gazdă a Întâlnirii Anuale a NEURODIAB din cadrul Asociației Europene pentru Studiul Diabetului înseamnă o recunoaștere internațională a activităților desfășurate de către Societatea de Neuropatie Diabetică, activități științifice dedicate profesioniștilor din această sferă. Fiind o societate relativ tânără, suntem și mai onorați și, în același timp, motivați și responsabilizați să continuăm demersurile noastre pentru conștientizarea problematicii neuropatiei diabetice în rândul profesioniștilor, al publicului larg, precum și în rândul autorităților din România”, a declarat în exclusivitate pentru SănătateaTV.ro și ComunicateMedicale.ro dr. Norina Gâvan, la scurt timp după anunțarea țării-gazdă a Întâlniri Anuale a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice – EASD 2016.

Ecoul alegerii României ca și gazdă a Întâlnirii Anuale a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice (NEURODIAB) al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD) a fost unul imediat.

Prof. univ. dr. Maria Moța, Membru în Consiliul de Conducere al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului, începând cu septembrie 2015 și fost președinte al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a declarat pentru SănătateaTV.ro și ComunicateMedicale.ro că desfășurarea unui eveniment de asemenea anvergură și renume internațional este extrem de important nu doar pentru domeniul neuropatiei diabetice din România, ci pentru întreaga diabetologie românească.

Întâlnirile anuale ale Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice din cadrul EASD sunt considerate cele mai importante evenimente anuale din sfera neuropatiei diabetice.

Grupul de Studiu al Neuropatiei Diabetice al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului își propune dezvoltarea cunoștințelor în tot ceea ce înseamnă neuropatia diabetică, promovând o colaborare suținută între diabetologi și alți specialiștii din domenii conexe: neurologie, nefrologie, cardiologie, chirurgie, medicină de familie, medicină internă, endocrinologie. În acest scop, grupul încurajează derularea de cercetări și studii clinice.

Organizatorul local al evenimentului științific va fi Societatea de Neuropatie Diabetică, în timp ce coordonatorii locali vor fi Conf. Univ. Dr. Ioan Andrei Vereșiu, Președintele Societății de Neuropatie Diabetică și Dr. Norina Gâvan, Membru al Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice din cadrul Asociației Europene pentru Studiul Diabetului și secretar general al Societății de Neuropatie Diabetică.

Managementul logistic al evenimentului va fi asigurat de către Sănătatea Press Group.

SănătateaTV.ro