Numărul mare de solicitări pentru proiectul „Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București” face ca Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) să stopeze pentru moment eliberarea biletelor de trimitere de către cabinetele stomatologice școlare, până la rectificarea bugetară pe anul 2018. Programul a debutat în urmă cu o lună, la 17 septembrie.

 

E nevoie de mai mulți bani 

 

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a anunțat că, de la 17 octombrie 2018, toate solicitările de includere în proiect transmise pe e-mail vor fi înregistrate în ordinea cronologică a primirii acestora. Solicitanții vor fi însă convocați pentru a depune în original documentele în momentul în care se va aproba rectificarea bugetară aferentă anului 2018. În plus, pentru toate solicitările va fi întocmită o listă de așteptare în ordinea primirii cererilor, se arată în anunțul postat pe site-ul ASSMB.

„Începând cu data de 17 octombrie 2018 se sistează atât eliberarea biletelor de trimitere de către cabinetele stomatologice școlare cât și apelurile către numărul de telefon 0755.017.359 pentru programarea în vederea evaluării necesității aplicării de aparat ortodontic mobil (arcadă superioară) și/sau aparat ortodontic mobil (arcada inferioară) de către un medic specialist/primar în specializarea ortodonție și ortopedie dento-facială, până la o dată ce va fi comunicată pe site-ul proiectului, ulterior aprobării rectificării bugetului alocat proiectului pentru exercițiul bugetar al anului 2018”, arată ASSMB.

 

Cei înscriși până acum vor fi contactați

 

Reprezentanții ASSMB anunță că persoanele care au trimis solicitări până în data de 16 octombrie 2018 vor fi contactate în perioada următoare telefonic și pe e-mail, în ordine cronologică pentru a se prezenta la sediul administrației să depună documentele în original și să completeze formularele necesare în dosar. Unitatea de implementare a proiectului va efectua verificarea conținutului dosarului și va aproba doar acele dosare care întrunesc condițiile de eligibilitate impuse prin proiect.

Programul „Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București” va fi derulat în București prin Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu”. Potrivit acestuia, fiecare elev din București cu vârsta între 7 și 16 ani care are nevoie de aparat ortodontic va beneficia de o decontare de 750 de lei. Suma se ridică la 1.500 de lei, dacă copilul are nevoie de aparat la ambele arcade. Elevii care vor să aplice la acest proiect trebuie să aibă domiciliul stabil în București și recomandarea medicală pentru aparatul ortodontic eliberată de un medic specialist/primar în specializarea Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială din cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facialã „Prof. Dr. Dan Theodorescu”.

Ultimul update: 17 octombrie 2018

Autor:

Ștefania Doroftei

Ștefania Doroftei este jurnalist cu experiență în radio, televiziune și presa scrisă.