Doi jurnalişti vor beneficia de burse Rosalynn Carter pentru Jurnalism pe probleme de sănătate mintală, în urma unui concurs organizat de Centrul Carter şi Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), ale cărui rezultate vor fi anunţate pe 18 iulie, potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES.

Cei doi ziarişti vor fi sprijiniţi financiar cu câte 2.500 de dolari, sume care le vor permite ca, timp de un an, să realizeze un proiect mediatic cu scopul de a explora şi a aduce în atenţia publicului aspecte legate de sănătatea mintală sau de bolile mintale. Bursele presupun participarea la două reuniuni ale bursierilor Rosalynn Carter, asistenţă tehnică din partea Centrului Carter şi a CJI pe parcursul realizării proiectului şi acces la resursele specifice ale celor două organizaţii.

Ei vor fi selecţionaţi în baza unui concurs de proiecte de către un consiliu consultativ format din jurnalişti şi specialişti în domeniul sănătăţii mintale, trebuind să demonstreze interes în domeniul sănătăţii mintale prin articole, investigaţii, reportaje, filme documentare sau cărţi, precum şi o bună cunoaştere a limbii engleze. Astfel, candidaţii, care se pot înscrie până pe 10 iulie la CJI, trebuie să includă în dosare un curriculum vitae şi o scrisoare de intenţie în limba engleză, o descriere detaliată, dar şi un rezumat al proiectului propus şi un portofoliu de articole.

Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 18 iulie, prin intermediul web-site-ului Centrului Carter, respectiv www.cartercenter.org. Bursele Rosalynn Carter pentru Jurnalism pe probleme de sănătate mintală 2008-2009 reprezintă a doua ediţie a programului pentru România. Bursierii ediţiei 2007-2008 au fost jurnaliştii Alexandru Ulmanu şi Paul Radu.

Sursa: Agerpres  

SănătateaTV.ro