Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, în contextul crizei de sânge din spitalele din Bucureşti, că Primăria va iniţia o campanie de donare de sânge, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti.

„(...) Am aflat că există o criză de sânge în spitale şi că numărul donatorilor de sânge a scăzut foarte mult. Am luat decizia ca, săptămâna viitoare, Centrul pentru Tineret şi ASSMB, cu sprijinul Ambulanţei Bucureşti-Ilfov, să organizeze o acţiune de donare de sânge. Orice persoană care îndeplineşte condiţiile pentru donare este invitată să se alăture acestei iniţiative şi să îi ajute pe bolnavii care au nevoie în această perioadă de transfuzii. Sunt convinsă că gestul Municipalităţii va fi urmat şi de alte instituţii, pentru a nu mai avea în România şi în Capitala ţării criză de sânge”, a declarat edilul Capitalei în comunicatul de presă.

„Aşteptăm sprijinul ONG-urilor şi al întregului personal medical implicat în actul de sănătate, pentru a desfăşura o campanie de educare a populaţiei în sensul donării de sânge, al creşterii spiritului civic, deoarece oricare dintre noi s-ar putea afla la un moment dat în situaţia de a avea nevoie de sânge”, a precizat directorul medical al ASSMB, Turkez Ablachim, în acelaşi comunicat.

SănătateaTV.ro