Campania „Don’t Delay, Connect Today”, organizată de Liga Europeană Împotriva Reumatismului (EULAR), a fost lansată şi în țara noastră de către Liga Română Contra Reumatismului și Societatea Română de Reumatologie, informează un comunicat de presă.

Campania are în vedere conştientizarea populaţiei cu privire la bolile reumatice printr-o serie de acţiuni ce se vor desfăşura pe 19 şi 20 aprilie, în două centre comerciale mari din Bucureşti.

Potrivit datelor publicate în comunicatul de presă, la nivel global, aproximativ 1,7 miliarde de oameni suferă de boli reumatice. În Europa, bolile reumatice afectează circa 120 de milioane de persoane. În România, statisticile arată că peste 600.000 de persoane (3% din populație) suferă de boli reumatice de tip inflamator.

Bolile reumatice şi musculo-scheletale reprezintă cea mai frecventă formă de boală cronică, potrivit specialiștilor. În această categorie sunt incluse peste 200 de afecțiuni, între care poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă, artroza, fibromialgia, lupusul sau guta, se mai arată în comunicatul de presă.

SănătateaTV.ro