Crucea Roşie Română, împreună cu Petrom şi în colaborare cu Centrul de Transfuzie al Municipiului Bucureşti desfăşoară, în perioada 4 iunie-5 iulie, campania de donare de sânge voluntară şi neremunerată "Donează sânge. Donează viaţă!".

Campania are ca scop creşterea rezervelor de sânge din centrele de transfuzii şi conştientizarea publicului larg asupra importanţei donării de sânge voluntare şi neremunerate.

Sângele uman este o resursă naţională şi trebuie să fie oricând disponibil pentru cei a căror sănătate sau viaţă depinde de ei. Campania debutează cu un exemplu de umanitate oferit de angajaţii companiei Petrom.

Pe parcursul lunilor iunie şi iulie, voluntarii de la Crucea Roşie vor distribui pliante şi vor încuraja populaţia să doneze sânge la Centrul de Transfuzie Sanguina al Municipiului Bucureşti din str. Doctor Felix nr. 89, sector 1, de luni până vineri, între orele 7,30 şi 14,00.

Programul de sensibilizare a populaţiei pentru donarea de sânge voluntară şi neremunerată va fi completat cu un program de ajutorare a persoanelor vulnerabile din Bucureşti. Tichetele valorice garantate prin lege donatorilor de sânge şi donate de către participanţii la campania "Donează sânge. Donează viaţa!” vor fi oferite sub formă de alimente persoanelor în vârstă şi familiilor fără venituri din Bucureşti. Pachetele alimentare vor fi distribuite beneficiarilor şi de angajaţii Petrom, care vor experimenta ce înseamnă să fii voluntar pentru o zi al Crucii Roşii.

Programul "Donează sânge. Donează viaţă!" face parte din proiectul "Campania naţională de prevenire a dezastrelor", iniţiată de Crucea Roşie Română împreună cu Petrom, în anul 2005. Obiectivul principal al campaniei este îmbunătăţirea capacităţii de reacţie a comunităţii expuse riscurilor de dezastre. În cadrul acestui parteneriat, mii de oameni au beneficiat de suport informaţional şi material pentru a dezvolta o adevărată "cultură a prevenirii dezastrelor".

Sursa: Agerpres

SănătateaTV.ro